Avertisment în cazul unui Brexit nefavorabil: Nu există un 'plan B'

brexit
brexit

Un ministru din uvernul britanic avertizează parlamentul britanic că nu există un 'plan B'.

David Lidington, şeful de cabinet al premierului britanic Theresa May, a declarat că Guvernul de la Londra nu are niciun 'plan B' în cazul în care parlamentul nu va aproba acordul privind termenii retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, transmite Reuters. Nu există niciun plan B pentru că însăşi Uniunea Europeană spune că acordul care este pe masă este unul asupra căruia a trebuit să ajungem la un compromis, a susținut, marți, Lidington într-un interviu pentru postul de radio BBC.

Legat de posibilitatea ca Londra să amâne Brexit-ul pentru a obţine un acord mai favorabil, ministrul a spus: Nu este politica guvernului şi chiar nu văd unde ne-ar duce asta pentru că UE şi-a făcut cunoscută poziţia foarte clar. La rândul său, fostul ministru al apărării britanic Michael Fallon a afirmat marţi că o amânare a ieşirii Regatului Unit din UE ar fi în interesul britanicilor, astfel că negociatorii pot conveni un 'acord de divorţ' mai favorabil.

Negociatorii, înapoi la Bruxelles

Acordul actual nu este unul bun şi avem nevoie de unul mai favorabil. Dacă este posibil să obţinem un acord mai bun, să trimitem negociatorii înapoi la Bruxelles pentru două sau trei luni - chiar să amânăm data ieşirii efective pentru două sau trei luni, atunci cred că acest lucru ar fi în interesul pe termen lung al ţării, a spus Fallon într-o declaraţie pentru BBC.

Șefii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat duminică, la Bruxelles, acordul privind ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel