Avertisment Declic pentru Ioana Mihăilă, Cîțu și Tanczos Barna: Vom tăia plămânii și vom trimite bucăți prin poștă / foto

Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă

Comunitatea Declic organizează, marți, 27 aprilie, de la ora 11:00, evenimentul de prezentare a nivelului real al poluării din București: plămânii montați în fața Guvernului s-au încărcat de particule toxice, în mai puțin de o lună de la instalarea lor.

Comunitarea Declic a transmis următorul comunicat de presă în care explică ce se va întâmpla mâine:

”Marți, de la ora 11, demontăm plămânii și îi trimitem pachet membrilor Guvernului să vadă cu ochii lor efectele inacțiunii în lupta împotriva poluării!

După o lună în Piața Victoriei, plămânii montați vizavi de Guvern s-au închis la culoare. Chiar dacă în această lună oficialii s-au lăudat că aerul este mai puțin poluat decât în alte perioade, filtrele HEPA au fost acoperite de microparticule toxice, aceleași care se depun pe plămânii noștri. 

IMAGINE CU PLĂMÂNII LA 23 DE ZILE DE LA MONTAREA INSTALAȚIEI:

2. -imagine fara descriere- (plamani_79206100.jpg)

La eveniment au fost invitați și premierul Florin Cîțu, ministrul Mediului, Tanczos Barna, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. În cazul în care cei trei oficiali nu vor participa, membrii Declic vor tăia bucăți din plămânii înnegriți și le vor trimite prin poștă, pentru a vedea cât de tare ne afectează aerul toxic și pentru a lua măsurile necesare pentru a combate poluarea.

În cadrul acțiunii de marți, membrii Declic vor purta măști de gaz de război pe față, ca să se protejeze de aerul toxic. De asemenea, vom avea veste cu plămâni înnegriți pentru că, deși nu se văd, așa arată și plămânii noștri din cauza aerului pe care îl respirăm. Iar acest aer este respirat de toată lumea, inclusiv de membrii Guvernului, aflați la câteva zeci de metri distanță de instalația cu plămâni.

Acțiunea are loc în cadrul campaniei ”Aer pentru viață!”, în care 22.600 de membri Declic cer Ministerului Mediului modernizarea rețelei de monitorizare a calității aerului și transmiterea datelor în timp real către Agenția Europeană de Mediu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel