AVERTISMENT: Cod galben de inundaţii în opt bazine hidrografice

inundatii_oameni
inundatii_oameni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din ţară, valabilă de duminică seara, de la ora 19.00, până luni dimineaţa, la ora 10.00.

"Având în vedere situaţia hidrometeorologică înregistrată în ultimele 24 ore în jumătatea de sud şi est a ţării (cantităţi de precipitaţii în general de 15-25 l/m2, izolat 40-50 l/m2 ), precipitaţiile în curs şi cele prognozate pe arii extinse şi sub formă de averse pentru următoarele 24 ore, se pot produce creşteri de niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE după cum urmează:

- se instituie COD GALBEN pe râurile din bazinele: Timiş - jud. Caraş Severin, Bârzava – jud. Caraş Severin şi Timişoara, Moraviţa – jud. Timişoara, Caraş – jud. Caraş Severin, Nera – jud. Caraş Severin, Cerna – jud. Caraş Severin, bazinul superior al Prahovei – jud. Prahova şi unii afluenţi ai Buzăului – jud. Buzău. Aceste fenomene se pot produce şi pe unii afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă şi pe cursurile de apă necadastrate", se arată în comunicatul Institutului Naţional de Hidrologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel