AVERE DAN IOAN POPESCU: CAB a decis confiscarea a 890.000 de lei din banii fostului ministru

Curtea de Apel Bucureşti a decis confiscarea a aproape 890.000 de lei din averea fostului ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, şi a soţiei acestuia, bani ce ar reprezenta cheltuieli nejustificate. Decizia magistraților a fost luată la rejudecarea cauzei, după ce ÎCCJ dispusesese, în 2011, confiscarea a peste patru milioane de lei.

Instanţa a stabilit că Dan Ioan Popescu şi soţia acestuia, Elena, au făcut cheltuieli nejustificate de 889.026,60 de lei, dispunând confiscarea acestei sume.

"Admite în parte sesizarea. Constată că persoanele cercetate au efectuat cheltuieli nejustificate în valoare de 889.026,60 RON. Dispune confiscarea sumei menţionate şi obligă persoanele cercetate să plătească această sumă la bugetul statului în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei sentinţe", se arată în sentinţa din 19 decembrie.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată cu recurs la Instanța Supremă, scrie Mediafax.

Dosarul lui Dan Ioan Popescu şi a soţiei acestuia a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti după ce, în 5 iulie 2013, completul de cinci judecători de la ÎCCJ a casat sentinţa de confiscare a peste patru milioane de lei din averea acestuia şi a trimis cauza la rejudecare. Instanţa a admis atunci recursurile făcute de Elena şi Dan Ioan Popescu împotriva deciziilor anterioare, din 14 iulie 2011 şi 3 noiembrie 2011.

În 14 iulie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea a peste patru milioane de lei din averea soţilor Popescu. Judecătorii ICCJ au arătat în motivarea deciziei că peste patru milioane de lei din averea dobândită de fostul ministru şi soţia sa reprezintă cheltuieli făcute în baza unor venituri a căror obţinere s-a dovedit a fi ilicită.

Vezi și: Şeful CJ Sibiu, IOAN CINDREA, condamnat la ÎNCHISOARE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel