"Avem nevoie de doctori, nu sunt doctori!". Situaţie LA LIMITĂ în Spania. Premierul, semnal de alarmă: "Urmează săptămâni foarte grele"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Isabel Diaz Ayuso, preşedintele comunităţii Madrid, face un apel disperat la Guvern şi afirmă că trebuie luate măsuri speciale în Madrid pentr limitarea numărului de infecţii cu coronavirus.

Comunitatea din Madrid este ameninţată de un nou val de infecţii cu coroanvirus, astfel că cei doi lideri politici principali, Isabel Diaz Ayuso şi premierul Pedro Sanchez au stabilit formarea unui grup de lucru permanent

Astfel, va fi suplimentată forţa de muncă în domeniul medical, vor fi instaurate noi restricţii în ceea ce priveşte mobilitatea în 37 de regiuni ale comunităţii Madrid şi va fi suplimentată şi forţa de muncă însărcinată cu dezinfectarea străzilor.

"Avem nevoie de un plan special la Madrid. Urmează săptămâni foarte grele. Este sarcina preşedinţilor regionali să opteze pentru stare de alertă sau  nu. Vom implementa toate măsurile necesare pentru a stopa creşterea numărului de infecţii. Avem multe instrumente la îndemână, nu totul trebuie să treacă prin starea de alarmă. Dacă vom fi uniţi, vom trece peste. E o lupăt epidemiologică, nu ideologică", a declarat Pedro Sanchez, conform El Pais. . 

"Avem nevoie de doctori"

 

Ayuso a afirmat că nu are de gând să introducă starea de alertă. "Voi face tot ce ţine de mine pentru a ne reven, dar nu cred că starea de alertă sau închiderea oamenilor în case sunt soluţii acum. E moartea comunităţii noastre. Nu putem închide Madridul fără să ne dăm o şansă. Epidemia a recăpătat puteri într-o manieră foarte îngrijorătoare. Doar cu acţiuni comune vom fi capabili să ne revenim. Avem nevoie de doctori,  nu sunt doctori în Spania. În mijlocul luptei nu ne putem permite să rămânem fără profesori sau lucrători în sănătate, trebuie să suplimentăm forţa de muncă", a declarat Isabel Ayuso. 

Solicitare fermă pentru Guvern. Teste pe aeroport pentru toată lumea

 

"Implor Guvernul Spaniei să testeze pe toată lumea care intră în Spania. Se poate amenaja un spital de campanie la aeroportul Barajas. Suntem, practic, o Spanie în Spania. Toată lumea trece prin Madrid. Madridul aparţine tuturor. Nu putem să tratăm Madridul cum tratăm orice alt oraş.", a mai spus Ayuso.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel