Avea spitalul autorizație ISU de funcționare?! Managerul din Piatra Neamț, cele mai așteptate declarații

Imagine cu caracter ilustrativ
Imagine cu caracter ilustrativ

Managerul Spitalului Județean din Piatra Neamț, Lucian Micu, a vorbit, duminică, despre avizul ISU al spitalului în care a avut loc incendiul.

Lucian Micu, managerul Spitalului Județean din Piatra Neamț, a avut o intervenție la Realitatea Plus în care a vorbit despre avizul ISU.

Iată ce a spus:

„Cu siguranță, spitalul avea autorizație ISU de funcționare. Lucrările s-au efectuat într-o altă zonă, dorința a fost aceea de a crește numărul de paturi pentru pacienți pozitiv COVID-19 și care să ducă la un circuit, doar pe etajul 2, pentru acești pacienți. Noi doream operaționalizarea celor patru noi paturi după obținerea avizelor de la secția de sănătate publică și nu există o legătură de cauzalitate între ceea ce s-a întâmplat și construcțiile noi.

Spitalul Județean e o unitate în curs de acreditare, toate procedurile s-au întrerupt în momentul n care a devenit spital suport COVID-19, toate circuitele au fost modificate pentru a oferi tratament pacienților bolnavi de coronavirus. În momentul de față, pe structura existentă a spitalului există autorizație ISU. Orice modificare ulterioară care își dorește o reparație capitală a unei secții, compartiment sau etaj se face în baza unui proiect și documentația de avizare ISU presupune și obligativitatea instalării unor dispozitive. La momentul obținerii autorizației ISU, s-au respectat prevederile legale de la acea dată.

Atunci când se fac lucrări de reparație capitale, obligatoriu se obține o autorizația de construire care înseamnă și aviz ISU. Când vorbim de construcții provizorii și care presupun doar schimbări de circuite, nu e necesar un astfel de lucru. De fiecare dată s-au obținut avize ISU pe secțiile modernizate. Pe această secție nu s-au făcut modernizări.

Au existat extinctoare și pe secție, au fost aduse și de la secțiile alăturate, însă, din păcate, intensitatea flăcărilor era mult prea mare pentru a face față cu acele extinctoare. Încărcătura de oxigen din salon era foarte mare. Circuitele erau împărțite între etajul 2 și etajul 3, dorința era de a ajunge toți pacienții la etajul 2, pentru a fi mai ușor de supravegheat.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel