Avarii de proporții. Mii de apartamente, fără apă caldă și căldură

Alexandru Ichim / 01 apr 2019 / 13:08 Salveaza PDF Comentarii
Termocentrala Mintia
Termocentrala Mintia

Mii de apartamente au rămas fără căldură și fără apă caldă din cauza unor avarii de proporții. 

Peste 4.000 de apartamente din municipiul Deva au rămas luni fără apă caldă şi căldură, pentru 24 de ore, după ce producătorul de energie termică, termocentrala Mintia, a decis să oprească furnizarea acestui serviciu către populaţie pentru efectuarea unor reparaţii la conducta magistrală de distribuţie a agentului termic.

"Pe traseul conductei magistrale de energie termică sunt două avarii care trebuie reparate imediat. În plus, vom interveni şi acolo unde am observat alte mici defecte", a declarat, pentru Agerpres, directorul termocentralei Mintia, Ioan Conţ.

Potrivit acestuia, termocentrala Mintia are în depozite doar 1.500 de tone de cărbune şi alte 5.500 de tone în buncărele de la grupurile energetice 2, 4 şi 5.

Luni, termocentrala funcţiona cu un cazan la blocul energetic 3 şi debita energie electrică în sistem.

Criză de cărbune pentru termocentrală

 

Conducerea termocentralei mai aştepta ca în cursul zilei de marţi să sosească 1.850 de tone de cantitate de cărbune extras de la minele din Valea Jiului.

Pe de altă parte, liderul Sindicatului "Solidaritatea Hunedoara", de la termocentrala Mintia, Cristian Iştoc, susţine că termocentrala se confruntă cu o criză de cărbune care se răsfrânge asupra activităţii producătorului de energie electrică.

Termocentrala Mintia este parte a Complexului Energetic Hunedoara, alături de termocentrala Paroşeni şi minele Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan.

Vezi și: Spitale de urgență, fără ACREDITARE. Decizie fără precedent

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28