Avarie RADET, cartiere afectate. Nu vor avea căldură 24 de ore

Mihai Ciobanu / 28 noi 2019 / 12:38 Salveaza PDF Comentarii

RADET anunţă că, din cauza unei avarii, unele zone din Bucureşti nu vor avea căldură circa 24 de ore.

"RADET anunţă că, urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, se sistează furnizarea agentului termic pentru un interval de maximum 24 de ore în zona Fundeni. Cinci puncte termice şi două instituţii sunt afectate de această avarie. Precizăm că această magistrală ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă.

Totodată, se sistează agentul termic până la ora 24.00 în cartierul Aviaţiei, ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare Dn700, poziţionată înaintea zonei unde deja se înlocuiesc tronsoane din perimetrul străzii Nicolae Caramfil. Magistrala are o vechime de 36 de ani. Menţionăm că înlocuirea celor mai afectate tronsoane a început în vara acestui an", transmite RADET.

Zona Apusului, afectatăTot astăzi, se sistează agentul termic, pentru maximum 12 ore, în zona Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii apărute pe tronsonul care alimentează această zonă - conductă Dn400, reţeaua fiind veche de 54 de ani.

RADET îşi cere scuze bucureştenilor pentru disconfortul creat, cu precizarea că în ultimii doi ani a început un amplu program de înlocuire şi modernizare a conductelor de termoficare, însă trebuie să avem în vedere faptul că sistemul de termoficare a fost construit în 20 de ani, ceea ce înseamnă un ritm de 50 km/an.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28