Avarie la Sistemul național de transport gaze. Alertă pentru locuitorii din Bacău și încă șapte localități, la ce să fie atenți

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O avarie s-a produs în această seară la sistemul național de transport gaze naturale.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a fost înștiințat despre faptul că din cauza unui incident produs în sistemul național de transport gaze naturale, consumatorii din Buhuși, municipiul Bacău, Mărgineni, Măgura, Hemeiuș, Traian și Letea Veche se confruntăm cu sistări neplanificate de gaze naturale.

Până la remedierea acestei situații, alimentarea cu gaze naturale a fost întreruptă pentru toți utilizatorii din orașul Buhuși. 

Pentru a evita orice risc, recomandăm consumatorilor să închidă toate aparatele ce folosesc gaze naturale, iar după reluarea distribuţiei, care se va realizat treptat, să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute. În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii să deschidă imediat geamurile pentru a aerisi și să evite utilizarea iluminatului, aparatelor electrocasnice și/sau a surselor cu flacără”, se arată într-un comunicat de presă. 

Echipe ale Transgaz S.A. și Delgaz Grid S.A. lucrează pentru remedierea situației, fiind preconizată o perioadă mai lungă de timp pentru rezolvare.

Preţurile la gaze în Europa au crescut cu 60% în două zile

Cotaţiile la gaze naturale au atins miercuri noi recorduri istorice pe piaţa de referinţă din Europa, ceea ce duce creşterile cumulate înregistrate în ultimele două zile la 60%, pe măsură ce impactul majorării costurilor la energie s-a răsfrânt asupra pieţelor de acţiuni şi obligaţiuni, iar oficialii UE au tras un semnal de alarmă, transmite Bloomberg, scrie Agerpres. 

La hub-ul TTF (Title Transfer Facility) din Olanda cotaţiile pentru gazele naturale cu livrare în luna următoare au crescut miercuri cu până la 40%, la un nivel record de 162,12 euro pentru 1 MWh, după ce marţi au încheiat şedinţa cu o creştere de 20%.

"Creşterea actuală a preţurilor energiei în Europa este cu adevărat unică. Niciodată până acum preţurile nu au crescut atât de mult şi atât de repede", au reacţionat analiştii de la Société Générale.

"Este aproape imposibil să justifici de ce se mişcă atât de rapid şi atât de sus", a spus şi Tom Marzec-Manser, analist la ICIS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel