Avalanșă în Cașmir: 135 de persoane, îngropate sub zăpadă

avalansa
avalansa

O tabără a armatei pakistaneze  din regiunea muntoasă Caşmir, unde se aflau 135 de persoane, a fost acoperită, sâmbătă, de o ”enormă avalanșă de zăpadă, a anunțat armata.

"O sută treizeci şi cinci de persoane, dintre care 124 de soldaţi şi 11 civili (...) au fost acoperiţi azi dimineaţă de o enormă avalanşă de zăpadă", a indicat armata într-un comunicat, a informat AFP.

Avalanşa a acoperit o suprafaţă de un kilometru pătrat, conform comunicatului. Aceasta a îngropat tabăra Gayari, în zona gheţarului Siachen, la aproximativ 6.300 de metri altitudine.

Acest gheţar se află înr-o regiune himalayană din apropierea frontierei disputată de India şi Pakistan şi militarizată puternic atât cu trupe pakistaneze cât şi indiene încă din 1984. Acesta este în apropierea a patru dintre cele 14 vârfuri muntoase din lume care depăşesc 8.000 de metri (K2, Broad Peak, Gasherbrum şi Gasherbrum II), toate de partea pakistaneză a frontierei.

La operațiunile de căutare și salvare participă peste 150 de militari ajutaţi de câini şi de elicoptere, precum şi medici şi infirmieri, însă, din cauza "întunericului şi a condiţiilor meteo nefavorabile" operaţiunile de salvare au fost oprite, după aproape o zi de eforturi. Ele au fost reluate duminică dimineață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel