Avalanşă de apeluri false la 112. IGPR, apel public către populaţie

Mașină de Poliție
Mașină de Poliție

Poliţia Română face apel către populaţie, având în vedere creşterea alarmantă a numărului de apeluri false la numărul unic de urgenţă 112. 

"În ultima perioadă de timp s-au înregistrat multe apeluri false la 112, în care se reclamau, în proporție foarte mare, situații de răpiri, lipsiri de libertate, sechestrări de persoane etc. Ieri a fost prezentat ultimul caz din Bucureşti unde peste 80 de poliţişti au căutat mai multe ore o adolescentă şi totul s-a dovedit o glumă proastă. Astăzi vorbim despre Sibiu, unde o femeie şi-a alertat familia că este lipsită de libertate, şi că are cu ea un copil de 1 an şi opt luni. În fapt, femeia de 30 de ani încerca să îşi construiască o apărare în faţa concubinului, căruia îi furase portofelul", a transmis Poliţia Română

Apel la populaţie

"Stimaţi cetăţeni, venim în faţa dumneavoastră pentru a vă cere sprijin şi înţelegere.Problema apelurilor false la 112 nu este numai una constituţională, ci a tuturor celor care, la un moment dat, au nevoie de ajutor. Nu vă jucaţi cu apelurile la 112. Poate alte persoane au nevoie ca acei agenţi să ajungă la ei. Explicaţi-le copiilor că acest număr nu este de joacă. 112 nu este un mijloc de a crea alibiuri. Să nu uităm că sutele de poliţişti angrenaţi în căutarea unor presupuse victime, sunt aceiaşi care trebuie să intervină în cazurile reale", a transmis IGPR în cadrul unei conferinţe de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel