Av. Artin Sarchizian: Mama Luizei Melencu poate fi obligată să dea probă biologică, chiar dacă este ”victimă prin ricoșeu”

Artin Sarchizian, la B1 TV
Artin Sarchizian, la B1 TV

Avocatul Artin Sarchizian a explicat, la B1 TV, cum poate fi obligată mama Luizei Melencu să dea probă biologică. 

Avocatul a spus, la B1 TV, că mama Luizei Melencu poate fi obligată să dea probă biologică în situația în care procurorul merge în fața unui judecător de drepturi și libertăți, care, cântărind opoziția mamei Luizei Melencu de a da probă biologică în raport cu toate elementele cauzei, ”decide că este absolut necesară prelevarea acelor probe și, prin urmare, emite o hotărâre judecătorească prin care persoana este obligată”. 

În ceea ce privește aducerea cu mandat, avocatul Artin Sarchizian subliniază că măsura este legală, ”dar trebuie să fie și proporțională, ne spun standardele impuse de CEDO și convenția Drepturilor Omului. Proporțional înseamnă să fie pretabilă în circumstanțele respective”. Avocatul a explicat că mama Luizei Melencu are o poziție specială de ”victimă prin ricoșeu, ruda victimei directe a infracțiunii respective”. 

Cum poate fi convinsă mama Luizei Melencu să dea probă biologică

Întrebat dacă are vreun temei mama Luizei să refuze să dea probă biologică la DIICOT, avocatul a răspuns că ar putea exista un temei și anume că ”temerea ca acele probe să nu fie folosite pentru denaturarea anchetei sau împotriva dumnealor, temere ce poate fi înlăturată dacă anchetatorii oferă garanții reale că această formulă nu poate fi susținută, prin indicarea concretă a destinației acelor probe, cu alte cuvinte cine va prelucra acele probe, și care va fi finalitatea rezultatului obținut.” 

Avocartul a mai spus că anchetatorii ar putea avea și posibilitatea ca un expert să participe la aceste explicații: ”se numește parte al persoanei în cauză, respectiv un medic legist desemnat de către dumnealor - n.r. familia Luizei Melencu, care să participe la operațiunile de prelevare și comparare a ADN-ului”. 

”Vizavi de temerea de plantare de probă, eu zic că e de neluat în seamă, nu se face decât să se compare profilul ADN al doamnei în cauză cu profilul ADN din probele biologice găsite, mare risc nu există în această cauză” a spus avocatul, la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel