Autostrăzile. Stadiul celor mai controversate proiecte de infrastructură

autostrazi
autostrazi

Brașov - Borș, București - Ploiești, Lugoj - Deva sunt autostrăzile care ar fi trebuit finalizate de ani de zile, însă mereu guvernele au găsit explicații pentru insuccesele din sectorul autostrăzi. 

Autostrada București - Ploiești reprezintă unul dintre proiectele de autostradă întârziate. Construcția autostrăzii a început în 2007 și ar fi trebuit finalizată în 2010.  CNAIR a anunțat un nou termen de finalizare. Conform CNAIR, autostrada va fi gata în acest an, după finalizarea ultimilor 3,3 km.

Autostrada Brașov - Borș este un proiect demarat în 2004. Compania americană Bechtel ar fi trebuit să finalizeze 415 km de autostradă între Brașov și Borș până în 2013, cu aproximativ 2,2 miliarde de euro, însă Guvernul Emil Boc a decis rezilierea contractului. În 2015-2016, CNAIR a relicitat acest tronson. Anul trecut, CNAIR a reziliat acest contract din cauza întârzierilor înregistrate la lucrările de execuţie. Proiectul ar putea fi finalizat abia la sfârșitul anului 2020, conform datelor CNAIR.

Urșii și liliecii, spaima autostrăzilor

Autostrada Lugoj-Deva este un proiect amânat din perioada 2011-2012. Doar lotul 1 din autostradă este finalizat. Termenul de finalizare pentru lotul 2 este anul 2021, în prezent lucrându-se pentru finalizarea loturilor 3 și 4, care nu vor putea fi inaugurate înainte de 2024. Autoritățile precizează că proiectul a evoluat cu pași mici din cauza urmelor de urși, lilieci din anumite peșteri și stupi de albine.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel