EXCLUSIV  Autostrăzi în România. Ispas, despre implicarea Comisiei Europene. Mișcare IGNORATĂ până acum

Gabriel Ispas, profesor de drept european, decan şi coordonator al Pro România, Sector 4, a acordat un interviu DCNews în cadrul căruia a vorbit și despre un subiect sensibil pentru români: autostrăzile. 

„Comisia Europeană este o instituţie a UE care are o puternică sferă rezultată din votul pentru Parlamentul European. Comisia Europeană aprobă un buget care este valabil pentru o perioadă de șapte ani. România avea de accesat peste 30 miliarde euro. Faptul că România nu reușește să ducă decât la jumătate... a cui este vina?

Întreb o chestiune punctuală. E o întrebare retorică. Comisia Europeană spune: obiectivul nostru este de a avea o autostradă care să unească Moldova cu Ardealul, dacă voi nu puteți să o faceți, trimiteți-ne o hârtie în care spuneți că dați posibilitatea Comisiei Europene să se ocupe direct și de studiul de fazabilitate și de licitație. Și să facă această autostradă. Să facă direct Comisia pentru noi. Există această posibilitate pe care Guvernul României putea să o deschidă. Vorbim exclusiv de proiecte majore", a spus Gabriel Ispas în cadrul interviului acordat DCNews.

„Interesul nostru național este de a avea autostrăzi, o infrastructură care să ne apropie mai mult de Europa", a mai spus acesta la DCNews.

Gabriel Ispas, interviu la DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel