Autostrada Transilvania, marș bicicliști. 25 de persoane vor pedala 28 de km

CNAIR, declaratii Lucian Sova
CNAIR, declaratii Lucian Sova

25 de biciclişti, dintre care opt copii, au pornit sâmbătă, din Oradea, din Parcul Traian, într-un marş de 28 de kilometri pentru susţinerea reluării lucrărilor la tronsonul de autostradă Suplacul de Barcău - Borş. 

Evenimentul se desfăşoară sub genericul Pedalăm pentru Autostradă, iniţiat de Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), la care a aderat Federaţia Patronilor Bihor (FPB). 

Organizatorii au făcut un Apel de la Oradea către premier, ministrul Transporturilor şi către directorul general al CNAIR, în numele Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), a Federaţiei Patronilor Bihor şi a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), în care afirmă că lucrările la Autostrada Transilvania trebuie, în mod obligatoriu, reluate, dar de data aceasta cu şanse reale de terminare până la ultimul metru prevăzut. 

Am trăit începuturi de poveste foarte frumoase legate de Autostrada Transilvania de 17 ori, adică cu tot atâţia miniştri ai Transporturilor. Noi astăzi nu am venit neapărat să protestăm, ci am venit să le spunem că susţinem, ba mai mult, mediul de afaceri se oferă, ca şi partener, în a oferi soluţii, specialişti, pentru cei care răspund de realizarea infrastructurii rutiere în România, în special a Autostrăzii Transilvania, a declarat Ioan Lucian, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român. 

Liderul PPMT Bihor, Csomortanyi Istvan, a precizat că din anul 2004 nu s-a reuşit predarea niciunui metru de autostradă în judeţul Bihor. Potrivit acestuia, se va ajunge anul viitor într-o situaţie imposibilă şi penibilă în care autostrada dinspre Europa va ajunge la Borş, dar nu va avea continuare în România. 

Szilagyi Zsolt, preşedintele PPMT, care a venit la marş cu soţia sa şi cei trei copii, a precizat că lipsa autostrăzii este o pierdere pentru ţară, pentru Ardeal, pentru Europa. 

Celor 25 de biciclişti din Oradea, în comuna Paleu s-au mai alăturat alţi zece, potrivit preşedintelui Uniunii Naţionale a Patronatului Român, iar toţi vor parcurge un traseu de 28 de km pe un drum judeţean prin localităţile Paleu, Cetariu, Şişterea şi retur.

La întoarcere, în jurul orei 14,30, pentru cei obosiţi, organizatorii vor asigura transportul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel