Autostrada Sibiu - Piteşti. Neaga: Sunt convins că vă interesează

Narcis Neaga
Narcis Neaga

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a anunţat că acordul de mediu la autostrada Sibiu - Piteşti este posibil să fie gata până la finalul anului, după care se pot organiza licitaţii pentru loturile 2, 3 şi 4.

"Cât priveşte autostrada Sibiu - Piteşti, sunt convins că vă interesează subiectul, loturile 1 şi 5, după cum ştiţi, au fost licitate. Ele sunt în faza de evaluare. Nu pot fi comunicaţi câştigătorii încă, până când nu vom avea acord de mediu pentru întreg sectorul Sibiu - Piteşti. Este o cerinţă a Uniunii Europene de la care nu ne abatem. De asemenea, nu vom lansa sectoarele 2, 3 şi 4, până nu vom avea acordul de mediu", a declarat Neaga într-o conferinţă de presă.

Întrebat când este posibil ca CNAIR să aibă acordul de mediu la autostrada Sibiu - Piteşti, Neaga a răspuns: "Din informaţiile pe care le avem, până la sfârşitul anului."

Termenul de finalizare a autostrăzii Piteşti-Sibiu este o ecuaţie cu multe necunoscute, însă de la patru ani în sus putem vorbi de un termen pentru acest obiectiv, a declarat, în luna august, la Digi 24, ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Traseul autostrăzii Sibiu - Piteşti traversează teritoriul a trei judeţe - Sibiu, Vâlcea şi Argeş - şi este împărţit în cinci secţiuni, respectiv: Sibiu - Boiţa, Boiţa - Cornetu, Cornetu - Ţigveni, Ţigveni - Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş - Piteşti, potrivit unui comunicat de presă din luna iulie, al Ministerului Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel