Autostrada Sibiu-Piteşti. CJ Vâlcea lansează dezbatere publică pentru alegerea variantei optime

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea va lansa o dezbatere publică privind alegerea variantei optime din cele cinci prezentate de CNADNR pentru tronsonul de autostradă Sibiu - Piteşti, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Popescu, precizând că acest tronson reprezintă cel mai important subiect al județului în ultimul sfert de secol .

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea va lansa o dezbatere publică privind alegerea variantei optime din cele cinci prezentate de CNADNR pentru tronsonul de autostradă Sibiu - Piteşti, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Popescu.

'Conducerea CJ Vâlcea consideră prioritatea zero pentru judeţean acest tronson de autostradă. CNADNR a prezentat cinci variante pentru acest tronson Sibiu-Piteşti. De aceea este foarte important ca variantele înaintate să fie analizate şi o concluzie unitară trebuie să rezulte. De acest tronson depinde economia judeţului Vâlcea, de la industrie până la turism, este cel mai important subiect al judeţului din ultimii 25 de ani. Această dezbatere publică va include, evident, şi opiniile reprezentanţilor CNADNR', a declarat Popescu.

Autorităţile de la Transporturi iau în calcul cinci variante de traseu pentru autostrada A1 Piteşti - Sibiu - varianta 'veche' din 2008 şi alte patru noi, aşa cum a reieşit în cadrul revizuirii Studiului de Fezabilitate. Prima variantă, cea din 2008, este Piteşti - Curtea de Argeş - Şuici - Perişani - Racoviţa - Câineni - Boiţa - Tălmaciu - Vestem, cu noduri la Tigveni, Şuici, Racoviţa.

A doua variantă este similară celei dintâi, existând mici diferenţe, iar varianta 5 are modificări la ieşirea din Piteşti şi ocoleşte Curtea de Argeş, după care revine la Bălteni, pe traseul celorlalte două, anterioare. Pentru judeţul Vâlcea, variantele 3 şi 4 apropie culoarul cel mai mult de Râmnicu Vâlcea.

Astfel, varianta 3 a autostrăzii este Piteşti - Curtea de Argeş - Tigveni - Şuici - Berislăveşti - Sălătrucel - Călimăneşti - Defileul Oltului - Racoviţa - Câineni - Boiţa - Tălmaciu - Vestem.

Varianta 4 apropie Râmnicu Vâlcea la doar 4 km de autostradă, adică Piteşti - Curtea de Argeş - Tigveni - Runcu - Dăeşti - Călimăneşti - Defileul Oltului - Racoviţa - Câineni - Boiţa - Tălmaciu - Veştem.

CNADNR a anunţat, vineri, măsuri de transparentizare a procesului de revizuire a Studiului de Fezabilitate pentru autostrada Piteşti - Sibiu, prioritatea numărul 1 în materie de infrastructură rutieră, conform Masterplanului General de Transport.

Astfel, sâmbătă, CNADNR a publicat pe site-ul companiei, www.cnadnr.ro, la secţiunea Autostrada Sibiu - Piteşti, cele 5 variante de traseu şi va pune la dispoziţie şi un forum pentru dezbateri la adresa: forum.cnadnr.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel