Autostradă prăbuşită, Genova. Mesajul vicepremierului Salvini

Cel puţin 30 de oameni şi-au pierdut viaţa la prăbuşirea unui pod de autostradă la Genova, a anunţat ministrul italian de interne şi vicepremierul Matteo Salvini, transmit Reuters şi AFP.

Pe lângă cei circa 30 de morţi confirmaţi, numeroase persoane au fost grav rănite, a menţionat Salvini într-o conferinţă de presă în Sicilia. Guvernatorul regiunii nord-vestice Liguria, unde se află oraşul-port Genova, care a indicat mai devreme un bilanţ de 22 de victime 'care cu siguranţă va creşte semnificativ', a mai spus că lucrările de întreţinere executate la pod s-au dovedit insuficiente.

Primarul din Genova, Marco Bucci, a declarat pe postul de televiziune SkyTG24, citat de dpa, că 'peste 25 de oameni au murit şi 11 răniţi au fost extraşi' de la locul accidentului, dar probabil mai mulţi oameni au rămas sub dărâmături.

Nu e posibil să se moară așa în 2018

Din Sicilia, vicepremierul Salvini s-a angajat 'în faţa italienilor să meargă până la capăt pentru a stabili responsabilităţile acestui dezastru inacceptabil, pentru că nu este posibil să se lucreze şi să se moară aşa în 2018'. Salvini - liderul formaţiunii eurosceptice de extremă dreapta Liga - a adăugat că este nevoie de investiţii pentru a face faţă îmbătrânirii generale a unei bune părţi a infrastructurii italiene. 'Dacă sunt angajamente externe care ne împiedică să cheltuim banii pe care trebuie să-i cheltuim pe securitatea şcolilor şi autostrăzilor, va trebui să ne punem întrebarea dacă să continuăm să respectăm aceste angajamente sau să punem securitatea italienilor înainte de orice. Evident că aş alege a doua variantă', a punctat Salvini.

Podul Morandi, cunoscut şi ca 'Podul Brooklyn' al Genovei, trece peste un curs de apă, peste calea ferată şi o serie de blocuri de locuinţe şi depozite, la o înălţime de circa 45 de metri, constituind o legătură-cheie între autostrada Milano-Genova şi autostrada care leagă Genova de Franţa. De regulă este intens circulat. Prăbuşirea s-a produs cu puţin înainte de ora prânzului, pe timp de furtună, iar unii martori au afirmat că s-a fisurat după ce a fost lovit de fulger, informaţie ce nu a fost confirmată de şeful agenţiei italiene pentru protecţia civilă, Angelo Borrelli.

Vezi și: Pod prăbuşit, Genova: Primul bilanț oficial - VIDEO


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel