Autostrada Pitești - Constanța, gata în 2015, dar vom circula cu taxă

taxa
taxa

Autostrada Pitești - Constanța va fi gata în 2015, durata de concesiune fiind de 30 de ani, potrivit datelor de la CNADNR.

Primul an de operare a întregii secţiuni Piteşti – Constanţa va fi 2015, iar durata de concesiune a fost stabilită la 30 de ani, potrivit datelor preliminare, informează CNADNR. Şoferii care vor circula pe Autostrada Piteşti-Constanţa vor achita taxă de autostradă, al cărui cuantum nu a fost încă stabilit, scrie economica.net.

CNADNR a finalizat analiza aferentă Studiului de Fundamentare pentru Proiectarea, construirea şi finanţarea Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului Bucureşti şi întreţinerea şi operarea Autostrăzii Piteşti – Constanţa.

 Potrivit studiului menţionat, acest proiect este fezabil să fie făcut prin concesiune potrivit normelor EUROSTAT, întrucât poate fi finanţat într-un sistem mixt: 31% - plăţi de disponibilitate de la Guvernul României şi 69% - venituri realizate din taxarea directă a utilizatorilor.

 Costul de capital total aferent construcţiei este de 1.13 miliarde de euro, reprezentând costurile pentru construirea Centurii Sud a Municipiului Bucureşti, reabilitarea Autostrăzii Bucureşti – Piteşti şi realizarea dotărilor necesare taxării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel