EXCLUSIV  Autostradă Moldova-Ardeal de 10 miliarde de euro? Ce s-a decis

Comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu a vorbit despre autostrada Târgu-Mureș - Iași, BRUA și TTIP joi, la Interviurile DC News.

Autostradă Moldova-Ardeal de 10 miliarde de euro. Ce a vorbit Corina Crețu și cu cine a dezvăluit însăși comisarul european, joi, la Interviurile DC News.

„Am spus: < Nu avem suficienți bani pentru această autostradă Târgu-Mureș - Iași. Haideți să facem o combinare de fonduri, ceea ce se numește blending.> Răspunsul a fost acela că vor analiza. Astăzi am vorbit pentru prima dată despre această posibilitate, iar domnul prim-ministru mi-a spus că a dat-o în lucru și că va vorbi și cu ministrul Economiei, și cu ceilalți factori responsabili. Doamna Sevil Shhaideh era de față.”

BRUA

„Este foarte important ca România să fie independentă din punct de vedere energetic si chiar astăzi am discutat despre o vizită pe care și-o impune și pe care și-o dorește guvernul în România, aceea de merge și a se întâlni cu comisarul Cańete în legătură cu acest proiect. Am înțeles că au avut și o convorbire telefonică – comisarul Cańete cu premierul Grindeanu - pe această temă. Săptămâna viitoare am înțeles că va fi o delegației a României la Bruxelles tocmai pe acest subiect”, a declarat Corina Crețu la minutul 50:44.

S-a blocat TTIP-ul

„Într-adevăr s-a blocat tratatul de liber schimb, dar nu s-a blocat din cauza Americii, s-a blocat din cauza nepopularității sale pe teritoriul Uniunii Europene. Știți foarte bine câte manifestații au fost împotrivă. Pentru că s-a creat această senzație că, practic, acest TTIP, acest tratat de liber schimb care nu face decât să ajute companiile să facă schimb și un comerț liber, nu va facilita decât multinaționalele. Mi se pare că această retorică este destul de periculoasă pentru că am văzut și în Bulgaria, am văzut și în Polonia”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel