Autostrada Comarnic – Brașov. Studiul de Fezabilitate va fi gata în 2023

Foto: Lex Photography - Pexels
Foto: Lex Photography - Pexels

Românii mai au de aşteptat până să poată circula pe autostradă de la Bucureşti la Braşov. 

Calvarul şoferilor care circulă pe Valea Prahovei va mai dura.

Prin graficul de prestare a serviciilor pentru Contractul privind completarea Studiului de Fezabilitate și elaborarea Proiectului Tehnic, destinate construcției autostrăzii Comarnic – Brașov, Consitrans a propus astăzi scurtarea cu 69 de zile a termenului la care trebuie să predea Studiul de Fezabilitate.

Antreprenorul a transmis CNAIR S.A. că poate completa Studiul de Fezabilitate mai repede, deoarece a reușit să realizeze în termen mai scurt investigațiile și studiile din teren, activitățile de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului și Analiza Cost-Beneficiu.

În aceste condiții, 17 mai 2023 este noua dată propusă de Consitrans pentru predarea Studiului de Fezabilitate.

Tot astăzi, Antreprenorul a depus documentația privind prima etapă a analizei multicriteriale (AMC1), în format fizic, după ce ieri a remis CNAIR S.A, documentația în format electronic, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

CNAIR a desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 a sectorului Nord din Autostrada de Centură Bucureşti

Proiectarea şi execuţia Lotului 3 a sectorului Nord din Autostrada de Centura Bucureşti (A0) vor fi realizate de compania IC Ictaş Inşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş., potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), transmis, joi, AGERPRES.

Desemnarea câştigătorului a avut loc joi după un procesul de reevaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului de "Proiectare şi Execuţie Autostrada de Centura Bucureşti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+000-km 47+600".

Valoarea contractului este de 413.665.346,64 lei (fără TVA), iar durata acestuia este de 30 de luni, din care 12 luni sunt destinate perioadei de proiectare şi 18 perioadei de execuţie a lucrărilor.

În acelaşi timp, perioada de garanţie a lucrării se întinde pe zece ani.

Lungimea acestui sector este de 8,60 km. În cadrul contractului, viitorul antreprenor va realiza mai multe lucrări de artă complexe, ce includ şapte pasaje pe şi peste autostradă (două dintre acestea cu lungimi de 318,30 metri, respectiv 466,50 metri).

Conform CNAIR, semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii, respectiv după soluţionarea contestaţiilor sau plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel