Autostrada Braşov-Oradea, exproprieri. Dușa: 100 de titluri de proprietate, semnate

Mircea Dușa
Mircea Dușa

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că de la preluarea funcţiei, în numai o săptămână, a semnat aproximativ 100 de titluri de proprietate asupra terenurilor, iar alte 141 de documente sunt în lucru, multe dintre ele vizând suprafeţe aflate în procedura de expropriere, situate pe traseul viitoarei autostrăzi Braşov-Oradea.

"Pe lângă numeroasele atribuţii pe care le are prefectul, inclusiv acelea de reprezentare a instiuţiei în cadrul unor manifestări, o activitate importantă desfăşurată de la preluarea funcţiei de prefect al judeţului Mureş a fost cea de semnare a titlurilor de proprietate. Ca fapt divers vă spun că, în doar o săptămână, am studiat şi semnat aproape 100 de titluri de proprietate, nemaivorbind de alte zeci de acte administrative care trebuie studiate şi semnate zilnic.

Ca să vă faceţi o idee, de la începutul anului Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş a emis 138 de titluri de proprietate, iar mie deja mi-au trecut prin mână aproape 100, iar alte 141 de astfel de titluri sunt în lucru. Anul trecut au fost emise în total 498 de titluri de proprietate. Unele dintre titlurile de proprietate s-ar putea să aibă legătură şi cu declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care se află pe Secţiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii a Autostrăzii Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, care vizează localităţile Bogata, Cheţani, Cucerdea, Cuci, Iernut, Luduş şi Ogra din judeţul Mureş", a arătat Mircea Duşa.

Potrivit prefectului, întrucât deţinătorii terenurilor supuse exproprierii au obligaţia să prezinte expropriatorului documentele de proprietate asupra terenurilor şi eventualelor clădiri pentru a putea fi despăgubiţi, în localităţile de pe traseul autostrăzii, de la declanşarea procedurilor de expropriere Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş a emis până în prezent, 46 de titluri de proprietate în localităţile Iernut (23), Luduş (16), Cheţani (5), Cucerdea (1), Cuci (1).

Secţiunea 2A Ogra - Câmpia Turzii a fost împărţită în trei loturi, Lotul 1 - Ogra - Iernut, Lot 2 - Iernut - Cheţani, Lot 3 - Cheţani - Câmpia Turzii, iar cu excepţia localităţii Luna, toate celelalte localităţi sunt pe raza judeţului Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel