Autorităţile din Olt vor solicita ajutoare de urgenţă pentru zeci de familii afectate de inundaţii

Peste 20 de familii şi persoane singure din judeţul Olt, ale căror locuinţe şi gospodării au fost afectate de inundaţii în luna iunie, ar putea primi ajutoare de urgenţă, potrivit prefectului judeţului Olt, Silviu Neacşu. 

Acesta a anunţat că în urma evaluărilor din teren, efectuate până marţi, s-a întocmit un borderou referitor la persoanele afectate de inundaţii pentru care se vor solicita ajutoare de urgenţă şi din document reiese că în această situaţie sunt 10 familii sau persoane singure din Scorniceşti, trei familii sau persoane singure din comuna Priseaca, trei din Bălteni, două familii din Movileni, precum şi pentru o familie din comuna Corbu.

Numărul familiilor care ar putea primi ajutoare de urgenţă în urma inundaţiilor ar putea creşte, comisia de evaluare a pagubelor deplasându-se marţi pentru analizarea unor situaţii din nordul judeţului Olt.

Documentele referitoare la cazurile de familiile sau persoanele singure afectate de inundaţii în judeţul Olt vor fi analizate în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă când va fi aprobată şi transmisă Ministerului Muncii o situaţie completă astfel încât să fie acordate ajutoare de urgenţă.

La începutul lunii iunie, Guvernul a aprobat simplificarea procedurii de acordare a ajutoarelor de urgenţă, iar familiile sau persoanele afectate de inundaţiile produse pe parcursul anului 2019 vor primi ajutoare de urgenţă în valoare totală de 5 milioane de lei. 

Ajutoarele de urgenţă vor fi între 3.000 de lei şi 1.500 de lei, în funcţie de proporţia în care au fost afectate de inundaţii, alunecări de teren sau fenomene meteo periculoase, bunurile de folosinţă îndelungată ale familiilor sau persoanelor singure.

De asemenea, în cazul în care, în urma inundaţiilor, alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieţi omeneşti, familia persoanei/persoanelor decedate beneficiază suplimentar de suma de 5.000 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel