Autorităţile chineze au dublat suma despăbubirilor acordate victimelor accidentului feroviar

tren deraiat in china
tren deraiat in china

Autorităţile chineze au dublat suma despăgubirilor acordate familiilor persoanelor decedate în coliziunea care a avut loc, la 23 iulie, între două trenuri de mare viteză (TGV), în estul ţării, a anunţat vineri presa oficială.

Valoarea despăgubirilor a trecut de la 500.000 de yuani (53.600 de euro) la 915.000 yuani (99.500 de euro), a precizat agenţia China Nouă. Coliziunea, cel mai sângeros accident înregistrat în China din 2008 şi până în prezent, s-a soldat cu 40 de morţi şi 200 de răniţi, potrivit unui bilanţ actualizat, informează Mediafax.

Vineri, familiile îndoliate au venit în oraşul Wenzhou, unde au luat parte la ceremonii funerare, au depus flori şi au aprins lumânări la locul catastrofei, a mai anunţat China Nouă.

Cu o zi înainte, tot la locul accidentului, premierul chinez Wen Jiabao a promis că-i va "pedepsi sever" pe cei care se fac vinovaţi de acest accident, care a pus în discuţie fiabilitatea trenurilor chineze de mare viteză, China deţinând reţeaua cea mai importantă din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel