Autorităţile au ridicat restricţia de tonaj impusă autovehiculelor pe digul Măcin-Smârdan

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) din Tulcea a decis, miercuri, suspendarea restricţiei de tonaj impusă autovehiculelor care circulă pe sectorul Măcin-Smârdan al drumului european 87, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui. 

Decizia a fost luată pe fondul scăderii cotelor Dunării, autorităţile considerând că pericolul deteriorării digului s-a diminuat. 'Pe digul Măcin-Smârdan se va păstra restricţia de viteză, astfel că autovehiculele vor putea circula cu maximum 70 de kilometri pe oră, indiferent de tonaj', a menţionat prefectul Furdui.

El a mai spus că membrii CJSU au decis ridicarea tuturor restricţiilor impuse autovehiculelor care circulă pe drumul judeţean Tudor Vladimirescu-Ceatalchioi. De asemenea, membrii Comitetului au aprobat alocarea a 15.000 de lei pentru consolidarea cu piatră a 0,8 kilometri dintr-un drum comunal din Ostrov afectat de ploile torenţiale înrgeistrate luna trecută. Începând cu data de 15 iunie, niciun autovehicul cu masa totală maximă autorizată de peste 7,5 tone nu a mai putut circula pe digul şosea Măcin-Smârdan din judeţul Tulcea, decizia luată de autorităţile judeţului având drept obiectiv prevenirea apariţiei unor fisuri în lucrarea de apărare împotriva inundaţiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel