Autorităţile au avertizat despre posibile erupţii ale vulcanului Sinabung din Indonezia

Vulcanul Sinabung a început să arunce în aer cenușă. Autoritățile avertizează asupra unei erupții iminente
Vulcanul Sinabung a început să arunce în aer cenușă. Autoritățile avertizează asupra unei erupții iminente

Autorităţile indoneziene au avertizat luni cu privire la posibilitatea producerii unor noi erupţii ale unui vulcan activ de pe insula Sumatra după ce acesta a expulzat recent o uriaşă coloană de cenuşă, eveniment ce a provocat panică în rândul locuitorilor din zonă, relatează Reuters.

Muntele Sinabung, care a înregistrat un vârf al activităţii vulcanice după anul 2010, a înregistrat duminică o erupţie care a durat circa nouă minute şi în urma căreia norii de cenuşă au ajuns până la şapte kilometri înălţime.

Deşi nu au fost raportate victime, autorităţile care monitorizează activitatea vulcanului au avertizat cu privire la posibilitatea producerii unor noi erupţii.

După erupţie, de la miezul nopţii până la ora 6:00, au existat câteva replici, a declarat Willy, om de ştiinţă la punctul de observare Sinabung care, la fel ca în cazul multor indonezieni, foloseşte un singur nume.

Nivelul de alertă în cazul vulcanului Sinabung a fost menţinut, autorităţile recomandând locuitorilor să utilizeze măşti de protecţie şi să rămână în interior pentru a se proteja de cenuşa vulcanică.

Muntele Sinabung, cu o altitudine de 2.460 de metri, se numără printre cei mai activi vulcani din Indonezia. El a fost inactiv timp de câteva secole înainte de a erupe în 2010.

În Indonezia există aproape 130 de vulcani activi, mai mulţi decât în oricare altă ţară.

La începutul lunii mai, Sinabung a intrat în erupţie, expulzând, la o înălţime de aproximativ 2.000 de metri, o coloană de cenuşă care a căzut apoi deasupra localităţilor învecinate. Erupţia, însoţită de materii incandescente, a durat 42 de minute, iar cenuşa a determinat declanşarea alertei portocalii, a doua ca importanţă după cea roşie. 

Vezi și: Seism puternic în insula Java

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel