Autorități în alertă. S-au rupt malurile râurilor

Dincauza fenomenelor hidrologice periculoase malurile mai multor râuri s-au surpat. Pompierii au intervenit pentru consolidare. 

Forţe ale structurilor profesioniste de intervenţie din Caraş-Severin s-au aflat miercuri seara pe teren, la Caransebeş şi la Moldova Nouă, pentru a lua măsurile necesare în urma surpării unor bucăţi din malurile râurilor Sebeş şi Boşneag.

"Deocamdată, nu sunt puse în pericol gospodării ale cetăţenilor sau alte obiective. Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a convocat, miercuri seara, o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia au fost dezbătute aspecte referitoare la situaţia înregistrată în urma manifestării fenomenelor hidrologice. Conform reprezentanţilor Societăţii de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, marea majoritate a cotelor înregistrate sunt, momentan, în scădere", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Magdalena Tocmelea.

Diguri întărite cu saci de nisip

Potrivit aceleiaşi surse, digul de pe malul stâng al râului Bistra, în amonte de localitatea Obreja, a fost supraînălţat cu ajutorul sacilor cu nisip pe o lungime de 65 de metri şi o înălţime de 70 de centimetri, la faţa locului aflându-se şi un excavator pregătit pentru intervenţie. De asemenea, au fost supraînălţate ambele maluri ale pârâului Eruga cu ajutorul sacilor de nisip, pe raza localităţii Obreja.

Administratorii lacurilor de acumulare au informat că nu se înregistrează probleme, chiar dacă nivelul de umplere este de peste 90%. De asemenea, s-a luat decizia constituirii unor echipe formate din pompieri militari şi reprezentanţi ai Societăţii de Gospodărire a Apelor, care patrulează şi monitorizează zonele cu probleme din teren.

Tot miercuri seara, pompierii militari au intervenit în localitatea Brădişorul de Jos, pentru evacuarea apei dintr-o pivniţă.

Vezi și: ANM, prognoza meteo. Cod Galben, 2 mai, zonele vizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel