Autoritatea Palestiniană cere asistenţă umanitară în Fâşia Gaza

Autoritatea Palestiniană cere Naţiunilor Unite să ofere asistenţă umanitară în Fâşia Gaza.

Ambasadorul Autorităţii Palestiniene la ONU, Riyad Mansour, a declarat marţi că le-a cerut agenţiilor Naţiunilor Unite să ofere imediat asistenţă umanitară în Fâşia Gaza, informează cotidianul Le Figaro, scrie Mediafax. 

"Cerem lansarea unui apel de urgenţă pentru ajutor umanitar imediat destinat poporului palestinian din Fâşia Gaza", a declarat Riyad Mansour.

Puncte de frontieră deschise

Israelul a deschis marţi punctele de trecere a frontierei Erez şi Kerem Shalom, spre Fâşia Gaza, pentru a permite transferul de materiale umanitare. Însă punctul de trecere Kerem Shalom a fost închis după doar câteva ore din cauza unor atacuri cu obuze, astfel că multe vehicule cu materiale umanitare nu au ajuns în Fâşia Gaza.

Conform celui mai recent bilanţ, cel puţin 213 persoane au fost ucise în ultimele nouă zile în raidurile aeriene israeliene efectuate în Fâşia Gaza, iar alte 1.500 au fost rănite.

În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza este de cel puţin 12 morţi şi peste 500 de răniţi.

Se cere armistițiu

În timp ce conflictul dintre Israel și grupurile islamiste palestiniene continuă, statele lumii cer ajungerea rapidă la un armistițiu. 

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, au pledat, marţi, pentru ajungerea rapidă la un armistiţiu între Israel şi grupurile islamiste palestiniene, precum şi pentru reluarea negocierilor de pace în conflictul israelo-palestinian, scrie Mediafax. 

Angela Merkel a avut, marţi, o discuţie prin videoconferinţă cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

"Cancelarul Angela Merkel a discutat astăzi cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei despre actuala situaţie din Orientul Mijlociu. Amândoi au fost de acord că trebuie susţinute iniţiativele pentru un armistiţiu, dar şi că trebuie create condiţiile pentru reluarea negocierilor politice", anunţă Guvernul de la Berlin, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu, vizualizat de Mediafax.

VEZI MAI MULTE AICI: Conflict Israel - Fâșia Gaza. Angela Merkel şi regele Iordaniei cer armistiţiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel