Autoritatea Bancară Europeană, intervenție pentru cei cu bani în bănci britanice

Autoritatea Bancară Europeană intervine în favoarea clienților în eventualitatea Brexit-ului.

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a cerut statelor membre să protejeze depozitele clienţilor de la subsidiarele băncilor britanice din UE în cazul unui Brexit fără acord, transmite Reuters. Depozitele bancare de până la 100.000 euro sunt garantate în UE, dar aceste reglementări nu sunt extinse la subsidiarele băncilor din afara blocului comunitar.

Statele membre ale UE trebuie să se asigure că depozitele de la subsidiarele băncilor britanice din blocul comunitar sunt protejate în mod adecvat în cazul în care până în 29 martie nu se ajunge la un acord privind ieşirea Marii Britanii din UE. 'Această situaţie ar putea afecta instituţiile britanice de creditare din UE în funcţie de deciziile autorităţilor de la Londra privind potenţiala excludere a acestor subsidiare din cadrul schemei de garantare a depozitelor din Regatul Unit, după Brexit', se arată într-un comunicat publicat vineri de Autoritatea Bancară Europeană.

Instituţia atrage atenţia că în octombrie Banca Angliei (BoE) a propus ca subsidiarele băncilor britanice din UE să nu mai fie protejate de schema de garantare a depozitelor din Regatul Unit. Reprezentanţii BoE nu au comentat informaţiile EBA. În prezent, Autoritatea Bancară Europeană îşi mută sediul de la Londra la Paris din cauza Brexitului. Marea Britanie urmează să părăsească UE la finalul lui martie 2019, dar până în prezent nu există un acord cu Bruxelles privind viitoarele relaţii.

Citește și: SpaceX, o nouă premieră. Lansare Crew Dragon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel