Autorii mesajelor rasiste de pe cortul de la Piaţa Universităţii, reținuți

Trei bărbați au fost reținuți, luni, de polițiști în urma sesizării din oficiu privind scrierea unor mesaje rasiste pe un cort amplasat în Piața Universității, destinat evenimentelor cultural-artistice organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Romilor.


"În ziua de duminică, 10 aprilie, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au identificat trei bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 34 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de incitare la ură sau discriminare și distrugere", informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Cei trei bărbați de 23, 27 și, respectiv, 34 de ani sunt din București și au fost audiați la Secția 10 Poliție. Cercetările sunt continuate cu cei trei în stare de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de incitare la ură sau discriminare și distrugere.

Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu după ce, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, persoane necunoscute au degradat, prin scrierea cu vopsea, un cort amplasat în Piața Universității destinat evenimentelor cultural-artistice organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Romilor.

Potrivit sursei citate, a fost efectuată cercetarea la fața locului, iar ulterior organizatorii evenimentului au depus sesizări cu privire la cele întâmplate, prin reprezentanți.

Au fost demarate investigații în zonă, au fost audiate mai multe persoane inclusiv agenții de pază care aveau atribuții în supravegherea obiectivului, astfel reușindu-se ca în data de 10 aprilie bănuiții să fie identificați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel