Autodenunțul lui Sebastian Ghiță, clasat

Procurorii Parchetului General au clasat autodenunţul depus de fostul deputat Sebastian Ghiţă, în care susţinea că ar fi participat la falsificarea raportului de expertiză privind teza de doctorat a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Surse judiciare citate de Agerpres spun că procurorii au închis cauza pentru că fapta nu există, nu sunt probe.

Pe 27 septembrie, Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ, în care arăta că el şi mai mulţi demnitari ai statului român au falsificat şi măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că şefa DNA nu a plagiat în teza de doctorat.

În august 2012, Consiliul Naţional de Etică a decis că Laura Codruţa Kovesi, atunci procuror general al României, nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat. În 8 decembrie 2016, Consiliul general al CNATDCU a decis din nou că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în lucrarea de doctorat, însă a constatat că teza prezintă "reluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform uzajului academic".

Și Grupul de Investigaţii Politice a acuzat-o pe Kovesi că lucrarea sa de doctorat este un plagiat, susţinând că reproduce cuvânt cu cuvânt, fără să citeze, lucrări ale altor autori din domeniu şi fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel