Autocar românesc, grav accident în Ungaria. Morți și răniți

Foto arhivă
Foto arhivă

Un autocar românesc a fost implicat într-un accident pe teritoriul României.

UPDATE: Una dintre victimele accidentului este un român

Cu privire la accidentul rutier care a avut loc în această dimineaţă în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac, MAE precizează următoarele:

Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako.

Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident. Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie.

Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară. precizează MAE într-un comunicat primit la redacție.

UPDATE:  

Răniţii din accidentul care a avut loc miercuri dimineaţă în Ungaria, în apropiere de Nădlac, în care a fost implicat şi un autocar românesc, sunt transportaţi la spitalele din această ţară, la decizia autorităţilor ungare, a afirmat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

El a arătat că, potrivit unui bilanţ provizoriu, 39 de persoane au fost implicate în accident, dintre care 4 au decedat, iar 11 sunt rănite. Patru răniţi sunt în stare gravă. Raed Arafat a susţinut că au fost trimise în Ungaria şase echipaje de la SMURD Arad şi Timiş şi trei echipaje de la A

------------------

ISU Banat a trimis miercuri dimineaţă la accidentul care a avut loc în Ungaria în care sunt implicaţi mai mulţi cetăţeni români mai multe echipaje pentru a ajuta victimele. 'ISU Banat a trimis două autospeciale de transport personal şi victime multiple, o ambulanţă SMURD de terapie intensivă, şapte subofiţeri, doi medici şi două asistente', a declarat miercuri pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Bogdan Mutu.

Potrivit acestuia, accidentul a avut loc la aproximativ 1,5 km de graniţa cu România, în apropiere de Vama Nădlac. În accidentul carambol în care a fost implicat un autocar românesc produs, în condiţii de ceaţă, miercuri dimineaţa în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac, au fost înregistrate 15 victime, între care patru persoane decedate şi trei încarcerate, a declarat Mircea Merea, directorul Ambulanţei Arad.

Un carambol a avut loc în Ungaria, în accident fiind implicat și un autocar românesc cu 25 de persoane la bord.

Din România s-au alocat 7 ambulanțe românești care au trecut granița în această dimineață. Mircea Merea, purtător de cuvânt Ambulanța Arad, a confirmat că în urma carambolului 4 victime au decedat, alte 15 persoane fiind rănite, dar starea lor nu se știe încă cu exactitate.

Știrea inițială:

Potrivit ultimelor date furnizate de Antena 3, 25 de persoane au fost implicate în accident. Purtătorul de cuvânt al ISU Arad a confirmat decesul unei persoane, iar o alta grav rănită are nevoie de descarcerare.

Accidentul a avut loc la 3 km de granița României. Au fost trimise mai multe echipaje de ambulanțe din România.

Momentan nu se cunosc mai multe informații întrucât operațiunea este în desfășurare.

Revenim cu amănunte

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel