Autobuz deturnat şi incendiat. "Patru bărbaţi înarmaţi au urcat şi au dat foc"

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un autobuz din Belfast, capitala Irlandei de Nord, a fost deturnat şi incendiat. 

Poliţia a comunicat că a primit informaţii despre un incident de deturnare în zona Church Road din Newtownabbey, o suburbie a oraşului Belfast, în jurul orei locale 19:45.

"S-a raportat că patru bărbaţi s-au urcat în autobuz şi au ordonat pasagerilor să coboare, după care autobuzului i s-a dat foc. Church Road este în prezent închisă, au loc diversiuni, iar poliţia a cerut publicului să evite zona", a anunţat serviciul de poliţie din Irlanda de Nord într-un comunicat.


Operatorul de autobuze Translink a informat că şoferul şi cei câţiva pasageri aflaţi la bord au părăsit autobuzul în siguranţă.

"Şoferul nostru este puternic afectat şi este în prezent sprijinit de colegi", a spus compania într-un comunicat.

"Suntem foarte dezamăgiţi de acest atac intimidant asupra membrului personalului nostru şi a serviciilor de transport public din zonă. Condamnăm fără rezerve acest comportament şi vom colabora îndeaproape cu poliţia la investigarea acestui incident", se mai arată în comunicat.

Săptămâna trecută, doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi au deturnat şi au incendiat un alt autobuz într-un atac despre care presa locală a spus că are legătură cu tensiunile legate de barierele comerciale post-Brexit, scrie Agerpres. 

Nu e prima dată - incident identic pe 1 noiembrie 

Liderii din provincia britanică Irlanda de Nord se tem de amplificarea protestelor violente faţă de Protocolul Acordului Brexit şi au condamnat un incident în care un autobuz a fost deturnat şi incendiat de indivizi nemulţumiţi de controalele vamale, transmite Mediafax. 

Mai mulţi indivizi cu feţele acoperite au deturnat luni, 1 noiembrie, un autobuz de transport public şi au incendiat vehiculul, în zona Newtownards din Irlanda de Nord, informează postul Sky News. Ministrul nord-irlandez al Infrastructurii, Nichola Mallon, a declarat că "doi indivizi cu cagule pe feţe au spus ceva despre Protocolul nord-irlandez" şi l-au ameninţat pe şofer cu un pistol.

"L-au forţat pe şofer să coboare din autobuz şi au dat foc vehiculului", a afirmat Nichola Mallon. În autobuz nu erau pasageri în momentul incidentului. Şoferul nu a fost rănit, dar este traumatizat de incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel