Austria-Turcia, conflict diplomatic. Vizita lui Erdogan, nedorită în Austria

Turcia a criticat luni declarațiile ministrului de externe austriac, Sebastian Kurz, care a afirmat că președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, nu este binevenit în Austria să facă campanie printre turcii care trăiesc în această țară pentru referendumul care va avea loc în Turcia în luna aprilie. 

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Turcia 'nu salută' declarațiile făcute de ministrul de externe austriac Sebastian Kurz privind o eventuală vizită a președintelui Erdogan în Austria înainte de referendum.

'Referendumul nu privește Austria', a declarat Kurtulmus.

Anterior, șeful diplomației austriece Sebastian Kurz a declarat că președintele turc Recep Tayyip Erdogan nu este binevenit în Austria pentru a face campanie înaintea unui referendum care ar urma să aibă loc în aprilie și care este destinat să-i sporească în mod considerabil atribuțiile, menționează AFP.

"Președintele turc poate veni în Europa și în Austria pentru vizite oficiale bilaterale, dar nu pentru a exporta campania electorală turcă în Austria", a declarat responsabilul austriac într-un mesaj pe contul său de Facebook.

Kurz a precizat că un posibil miting al șefului statului turc în Austria ar crește "diviziunile" și "tensiunile" în interiorul comunității turce din această țară. Circa 360.000 de persoane de origine turcă trăiesc în Austria, dintre care 117.000 de cetățeni turci.

Relațiile dintre Ankara și Viena au devenit tensionate în urma represiunii ce a urmat tentativei de puci contra lui Erdogan în iulie 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel