Austria ar fi fost vizată de atentate teroriste

Atentat
Atentat

Autorităţile austriece au dejucat un proiect de atentate, dintre care unul urma să lovească o piaţă de Crăciun la Viena, potrivit agenţiei austriece de presă APA, citată marţi de France Presse.

  Parchetul responsabil cu ancheta nu a putut fi contactat luni pentru comentarii. Trei bărbaţi de origine cecenă ar fi implicaţi în acest caz, fiind influenţaţi de ideologia grupării Stat Islamic (SI), potrivit APA.

Unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 24 de ani, reperat după un denunţ anonim, era deja în închisoare după două încercări de a ajunge în Siria şi a se alătura SI. El comunica cu cei doi presupuşi complici ai săi folosind un telefon mobil şi încălcând regulile închisorii, adaugă APA. Ceilalţi doi, în vârstă de 25 şi 31 de ani, au fost încarceraţi la sfârşitul săptămânii trecute.

Şeful reţelei ar fi intenţionat să atace piaţa de Crăciun din faţa Catedralei Sfântul Ştefan în centrul Vienei, între Crăciun şi Anul Nou. Potrivit agenţiei austriece, alte ţinte potenţiale ar fi putut fi Salzburg (vest), dar şi oraşe din Germania, Franţa şi Luxemburg, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel