Austria a eliminat obligația de izolare pentru persoanele infectate cu virusul Covid: ”Nu putem trăi ani de zile la acest nivel de criză legat de pandemie”

Fotografie de la Tuur  Tisseghem/ Pexels
Fotografie de la Tuur Tisseghem/ Pexels

Austria a decis să elimine cu totul izolarea persoanelor cu coronavirus. De la 1 august, cei infectați vor putea ieși din casă, dar cu o condiție: mască FFP2.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul Sănătății, Johannes Rauch, potrivit căruia este ”un compromis bun”.

”Nu putem trăi ani de zile la acest nivel de criză legat de pandemie”, a spus politicianul Verzilor, care a precizat că dacă situația se va deteriora din nou, Guvernul va impune măsuri mai stricte.

După cum relatează The Local citat de Europa Today, Rauch a subliniat că situația pandemică a ajuns într-o nouă etapă. ”Avem vaccinul, avem medicamentele, oamenii urmează o evoluție mai ușoară a bolii decât înainte”, a spus el.

Comisia de experți a aprobat proiectul de ordonanță, care ar trebui să fie valabil la nivel național, din acest motiv finalul carantinei va cuprinde și Viena, care până acum a urmat întotdeauna o linie mai rigidă decât celelalte zone ale Austriei.

Primarul Capitalei, Michael Ludwig, a spus că  din punctul său de vedere relaxarea este un ”pas în direcția greșită”, dar în condițiile în care carantina este abolită la nivel național, orașul nu va putea menține obligația de izolare, deoarece ar fi prea dificil de implementat, mai ales ținând cont că 300 de mii de navetiști intră în Viena în fiecare zi.

Persoanelor bolnave li se va cere să mențină o distanță fizică de cel puțin doi metri și li se va interzice doar intrarea în spitale, în instituțiile de îngrijire medicală și pentru persoanele cu dizabilități și spa, în instituțiile de îngrijire a copiilor și în școlile primare.

Cu toate acestea, Guvernul i-a invitat pe cei care au febră sau tuse să solicite concediu medical. Persoanele cu tampoane pozitive nu vor putea lucra dacă utilizarea măștii face imposibilă munca, cum ar fi logopezii și muzicienii.

Ministrul Muncii, Martin Kocher, a declarat că grupurile vulnerabile ar trebui protejate în birouri, iar o ordonanță specifică este în pregătire pentru locurile de muncă în care sunt prezente persoane cu risc risdicat. Kocher a spus că toate companiile vor trebui să elaboreze măsuri precum programe de lucru de la domiciliu pentru persoanele aflate în situații de risc. 

Regatul Unit a fost prima țară europeană care a eliminat izolarea persoanelor infectate, care nu mai este obligatorie de la sfârșitul lunii martie. 

Citește și: 

Dr. Emilian Imbri: Vaccinurile pe care le-am făcut pe parcursul acestei pandemii nu mai oferă protecția necesară

Din noile cazuri de infectări, aproximativ 20% dintre acestea sunt persoane care s-au reinfectat. Specialiștii susțin că noul val afectează în special copiii, dar și persoanele de peste 60 de ani cu riscuri asociate. Un vaccin adaptat la noua variantă ar putea apărea doar în luna septembrie. 

”Astăzi avem un record care nu a mai fost înregistrat de mult, peste 12 mii de cazuri noi, dintre care circa 20% sunt situații de reîmbolnăvire”, relatează dr. Alexandru Rafila pentru Realitatea TV.

Bilanțul săptămânii 

”44.489 de cazuri noi, în creștere față de săptămâna precedentă. Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla în jurul cifrei de 70 de mii de cazuri, adică acea medie de 10 mii de cazuri pe zi va fi înregistrată în primele zile ale lunii august. Nu există elemente de severitate mai mare a tulpinii BA5 care devine dominantă la nivel european și cu siguranță și în România.

Vom vedea unde se va opri creșterea, estimările noastre inițiale arătau undeva în jurul datei de 15 august așa cum am declarat, dar în mod evident această medie de 10 mii de cazuri pe zi va fi depășită în săptămânile următoare. Ne găsim într-o situație în care gradul de ocupare al paturilor de spitale este undeva în jurul 14-15% iar, la nivelul secțiilor de ATI, în jur de 11-12% din totalul paturilor disponibile”, a concluzionat Alexandru Rafila.

În tot acest timp, vaccinurile pe care le avem nu ne mai oferă imunitate sporită

Iar acest lucru a fost confirmat de Emilian Imbri, fost manager al celui mai mare spital COVID-19 din țară, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale - Dr. Victor Babeș:

”Într-adevăr, din ceea ce specialiștii au anunțat și ministrul Sănătății a confirmat, se pare că vaccinurile pe care le-am făcut pe parcursul acestei pandemii nu își mai fac efectul, în sensul că nu mai oferă protecția necesară pentru ceea ce se întâmplă acum”, a declarat dr. Emilian Imbri... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel