Australia, imaginile sfâșietoare care fac înconjurul lumii

Incendiul devastator din Australia a umplut mediul online de imagini sfâșietoare. Iată unele dintre imaginile cu un puternic impact emoțional și în special cea cu cangurii ce par că-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru ploaie.

Incendiul devastator din Australia a stârnit în ultimele zile o mulțime de reacții, comentarii și a umplut rețelele de socializare cu fotografii, desene, video-uri, caricaturi, povești și mesaje.

În Australia s-a decretat stare de dezastru, infernul de foc se vede din spațiu, iar pagubele sunt enorme. 

Pagube uriașe

Incendiile de vegetaţie care au mistuit până acum peste 8 milioane de hectare la nivel naţional, o suprafaţă similară cu cea a Austriei, au provocat decesul a 25 de persoane, și a peste jumătate de milion de animele și vietăți, au distrus mii de clădiri și au lăsat unele localităţi fără energie electrică şi acoperire de telefonie mobilă.

Animalele cer ajutorul oamenilor

Vedem imagini cu animale care pur și simplu cer ajutorul oamenilor, videoclipuri cu animale care plâng, ursul Koala care cere apă unui pompier, puiul de urs care se agață cu disperare de piciorul unui bărbat ca să fie salvat și animale arse care nu au mai reușit să se salveze.

A plouat în Australia. De ce și ce poate provoca aceasta

Zilele trecute, natura părea să se îndure și să potolească focul îngrozitor. Furtuna proaspăt pornită părea salvatoare, dar de fapt aceasta este provocată chiar de incendiile de vegetație, un lucru nepotrivit pentru dezastrul de acolo. 

"În momentul în care aerul fierbinte și fumul se ridică deasupra pământului și întâmpină aerul rece atmosferic, cele două componente formează norii Pyrocumulus. Acest tip de nori, întâlnit mai rar, e cunoscut pentru faptul că se mișcă rapid, provoacă vânt puternic și furtuni. Gândul despre ploaie însă este amăgitor. Cel mai des, furtunile provocate de acest tip de nori rezultă în trăsnete și fulgere, iar vântul poate sufla cu viteza de 270 de km/oră, doborând copaci.Mai mult, trăsnetul poate provoca noi focare", citează telegraph.md.  

Imaginile sfâșietoare care au făcut înconjurul lumii

Ploaia a fost moment de bucurie atât pentru pompieri, pentru oamenii ce se luptă cu forța naturii, cât și pentru animele, iar imaginile cu acestea au fost încărcate în mediul online și distribuite de sute de mii se ori. 

Una dintre aceste fotografii este reprezentată de doi canguri, care sar de bucurie, privind spre cerul din care se scutură picurii de apă. 

Citește și: Australia, o NOUĂ LOVITURĂ a NATURII. Ciclon devastator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel