Serviciile de informații australiene renunță la sintagmele „extremism islamic” şi „extremism de dreapta”

Pixabay
Pixabay

Serviciul de informații interne din Australia va renunța la sintagmele ''extremism islamic'' şi ''extremism de dreapta'' în cazurile amenințărilor violente. Reprezentanții instituției argumentează că expresiile ''nu mai sunt adecvate scopului''.

În a doua sa evaluare anuală a ameninţărilor, directorul general al ASIO, Mike Burgess, a explicat că expresiile respective vor fi înlocuite cu extremism violent cu motivaţie religioasă şi extremism violent cu motivaţie ideologică, care descriu mai precis ceea ce percep agenţiile australiene din domeniul securităţii.

Aceştia sunt termeni generali - şi pot exista circumstanţe unde trebuie să precizăm o ameninţare specifică ce se află în spatele lor - dar credem că această abordare va descrie mai exact şi mai flexibil activităţile referitoare la securitate, a spus Burgess, care a prezentat evaluarea miercuri seară, la Canberra.

Un număr mare de spioni neutralizați în timpul pandemiei


El a menţionat că, din cauza mobilităţii fizice reduse în timpul pandemiei de COVID-19, spionii străini şi extremiştii violenţi s-au orientat spre internet şi că, în ultimele 12 luni, un număr din două cifre de spioni străini şi apropiaţi ai lor au fost înlăturaţi din Australia sau au fost neutralizaţi. Mike Burgess a amintit că nivelul ameninţării în Australia rămâne fixat la probabil, aşa cum era în urmă un an.

Pe de altă parte, şeful ASIO a anunţat că în 2020 agenţia pe care o conduce a dezmembrat o celulă de spionaj instalată în Australia de o putere străină. El nu a precizat numele ţării implicate, precizând doar că nu este vorba despre o ţară din regiune. Celula respectivă a reuşit să recruteze o oficialitate australiană care avea acces la elemente sensibile ale tehnologiei de apărare, iar spionii străini implicaţi au fost expulzaţi din Australia, a explicat Burgess. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel