"Austeritatea nu e de vină pentru ascensiunea populismului"

Ministrul de Finanțe al Germaniei, Wolgang Schäuble, susține că austeritatea nu este responsabilă pentru ascensiunea populismului în Europa.

Schäuble, un puternic avocat al programului de austeritate, a declarat, vineri, într-un interviu pentru Wall Street Journal, că deși unii "ar da o asemenea interpretare", este greșit să credem că această creștere a voturilor de protest așteptată la alegerile de duminică este o consecință a politicii de austeritate din Europa, conform Le Point.

"Se poate vedea că politica noastră de stabilizare a zonei euro a fost un succes", spune neamțul, coleg de partid cu cancelarul Angela Merkel.

Ministrul a contestat și ideea că această politică a condus la lunga perioadă de recesiune economică în care zona euro s-a scufundat.

Citește și: Schäuble se teme de revoluții, dar nu de cele declanșate de el și de austeritate

"Asta este greșit, lunga recesiune este rezultatul crizei financiare a cărei origini nu se află în zona euro", a spus Schäuble, care a precizat că Lehman Brothers, a cărei decădere a marcat începutul crizei economice mondiale, era o bancă americană.

Conservatorul are altă explicație pentru votul de protest al europenilor.

"Când oamenii simt că o duc destul de bine, adoptă o atitudine de distanțare critică de decidenții lor", în viziunea ministrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel