EXCLUSIV  Aurul României, moment critic. Vasilescu: Parcă nu era România. Nimeni nu a vorbit

Mihai Ciobanu / 09 iul 2018 / 21:30 Salveaza PDF Comentarii
Adrian Vasilescu
Descriere foto: Adrian Vasilescu

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a povestit, în cadrul unui interviu la DC News, momentul în care aurul României putea fi pierdut. 

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a povestit, în cadrul unui interviu la DC News, un moment critic, petrecut în zilele în care al Doilea Război Mondial era pe sfârşite, în care rezerva de aur a României a fost în pericol de a fi pierdută.

„Imediat după război, autorităţile române şi-au dat seama că aurul României e în pericol. Se retrăgeau nemţii pe de o parte, veneau ruşii pe de altă parte. Şi atunci, conducerea Băncii Naţionale, de comun acord cu Guvernul şi cu ajutorul său, pentru că armata s-a ocupat de acest lucru, a luat decizia să se mute aurul în munţi, la mânăstire Tismana. […] L-au dus la Tismana şi a fost atunci un moment foarte periculos. S-a răsturnat un camion, s-au spart nişte lăzi şi a ieşit aurul. Au văzut ţăranii de acolo. S-a discutat cu ei, au fost convorbiri din casă în casă. Parcă nu era în România. O vorbă n-a ieşit de acolo...”, a povestit Adrian Vasilescu. 

Urmăreşte declaraţiile lui Adrian Vasilescu, aici:

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24