Aurescu vs. Zaharova. Chirieac: De aceea și-a permis golănia respectivă, dar ceea ce a spus domnul Aurescu este adevărat

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus, i-a răspuns lui Bogdan Aurescu, după ce ministrul român a precizat că „limbă moldovenească” e o creație a Uniunii Sovietice.

Luni, ministrul Bogdan Aurescu a fost întrebat cu privire la înlocuirea așa numitei „limbi moldovenești” cu limba română în toată legislația de peste Prut.

Acesta a spus că „este o decizie istorică - România a salutat acest pas foarte important, pentru că restabilește adevărul istoric despre denumirea limbii oficiale a Republicii Moldova și, în același timp, este un semn al maturității societății moldovenești, și al aderării acesteia la valorile europene“.

„Această așa-numită „limbă moldovenească” nu există, este o construcție artificială, care a fost creată de Uniunea Sovietică și a fost folosită ulterior de Rusia în scopuri de dezinformare“, a mai spus Aurescu.

Potrivit Antena 3 CNN, Maria Zaharova a venit cu o replică pentru ministrul român al Afacerilor Externe și a spus că „nici domnul Bogdan Aurescu nu a existat niciodată, dar până la urmă a fost creat. Este posibil acum să-l numim o construcţie artificială“.

CITEȘTE ȘI     -    Mandat de arestare pe numele lui Putin. Aurescu: Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele comise în timpul războiului ilegal al Rusiei

Bogdan Chirieac: Limba moldovenească e o invenție, o chestiune artificial creată de Uniunea Sovietică

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la același post de televiziune, la emisiunea Bertei Popescu, unde a explicat care este realitatea istorică și de ce Maria Zaharova a recurs la un astfel de derapaj diplomatic:

„Ceea ce a spus domnul Bogdan Aurescu este adevărat. Limba moldovenească e o invenție, o chestiune artificial creată de Uniunea Sovietică. Răspunsul doamnei Zaharova, venită probabil din concediu din Dubai, este o golănie. Nu are niciun fel de legătură cu limbajul diplomatic.

Dacă dăm, însă, primul strat deoparte, vedem că Zaharova l-a atacat pe Bogdan Aurescu în urma declarației referitoare la faptul că el nu e numit în funcție de partide, ci de stat. Dacă e așa, Bogdan Aurescu contestă toată construcția democratică a României“, a spus analistul politic.

„Acea chestiune a fost folosită cu o ironie neconformă cu uzanțele diplomatice din partea doamnei Maria Zaharova. Asta este golănia doamnei respective, dar realitatea este una singură, limba moldovenească nu a existat, ci a fost un obiect de propagandă din partea fostei URSS și acum a Federației Ruse“, a mai spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Nicolae Ciucă, precizări despre conflictul dintre Rareș Bogdan și ministrul Aurescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel