Aurescu, interviu la BBC: România nu este afectată de fenomenul ”oboselii” față de subiectul conflictului din Ucraina

foto Inquam Photos / Octav Ganea
foto Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un interviu acordat BBC, ministrul român al Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat că ”este foarte important să susținem Ucraina acum, pentru că următoarele săptămâni și luni sunt cruciale pentru soarta războiului”.

 

De asemenea, ministrul a subliniat că România nu este afectată de fenomenul ”oboselii” față de subiectul conflictului. Din acest motiv, țara noastră rămâne fermă pe tema unui eventual armistițiu: ”negocierile de pace trebuie să înceapă atunci când Ucraina va considera că este potrivit ca acestea să înceapă”.

Susținerea Ucrainei este un element important în rândul statelor din spațiul euro-atlantic, iar Aurescu a menționat jurnalistului BBC că România este una dintre țările cu o importanță geopolitică în momentul de față, fiind statul UE și NATO cu cea mai lungă graniță cu Ucraina și singurul dintre aceste două blocuri occidentale cu graniță atât terestră, cât și maritimă.

Privind retrospectiv, ministrul român de Externe a apreciat că ”efortul României pentru susținerea Ucrainei a fost foarte intens, pe mai multe dimensiuni”, România aflându-se ”în prima linie a eforturilor comunității internaționale de a contracara efectele acestui război”.

Ca urmare a schimbărilor recente din politica europeană și a acestui efort susținut al României, apreciat de aliați, țara noastră își reconfigurează actele de cooperare bilaterală pentru a coincide cu realitățile momentului.

Astfel, ministrul Aurescu, aflat în vizită în Marea Britanie, a semnat împreună cu omologul său britanic o Declarație Comună pentru actualizarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel