Aurescu: Germania susține aderarea României la Schengen

Legea minorităţilor, adoptată de Parlamentul ucrainean. MAE: Este regretabil. Sursa foto - Agerpres
Legea minorităţilor, adoptată de Parlamentul ucrainean. MAE: Este regretabil. Sursa foto - Agerpres

Ministrul Bogdan Aurescu a discutat cu omologii din Uniunea Europeană pentru reconfirmarea susținerii României în vederea aderării anul acesta la spațiul Schengen.

Bogdan Aurescu a zis că Germania susține aderarea României la Schengen.

„Am început deja foarte activ demersurile pentru a susține procesul de aderare a României la spațiul Schengen. Astăzi tocmai am primit un mesaj foarte puternic de sprijin din partea omologului meu german, doamna ministru Baerbock, care ne asigură de continuarea foarte activă a demersurilor pe care Germania le face în sprijinul României și am stabilit cu domnia să avem și o discuție față în față, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de luni. Ieri am primit o scrisoare de sprijin, iarăși, în termeni extrem de puternici, din partea omologului meu francez, doamna ministru Colonna, care ne asigură de sprijinul Franței pentru continuarea procesului de lărgire a spațiului Schengen cu România”, a zis Bogdan Aurescu.

„Am avut o serie de discuții telefonice și de întâlniri în toată această perioadă, de la începutul anului. Amintesc că, săptămâna trecută, am discutat cu omologul meu suedez - Suedia asigurând Președinția Consiliului Uniunii Europene în acest moment - cu colegul meu spaniol, care va asigura Președinția Consiliului Uniunii în partea a doua a acestui an, cu colegul danez, care face parte dintr-un nou guvern și acest guvern, instalat în decembrie, are deja o poziție de susținere puternică a aderării României la spațiul Schengen, în continuarea susținerii anterioare, care s-a exprimat și pe 8 decembrie. Am discutat, de asemenea, cu colegul meu portughez, cu colegul meu polonez, chiar astăzi, și am primit din nou această confirmare de sprijin puternic pentru aderarea României. Am discutat, de asemenea, cu ministrul pentru afaceri europene al Finlandei în cursul zilei de luni, iar aceste demersuri vor continua și în perioada următoare.

Vor fi întâlniri şi în marja Forumului de la Davos, la care voi participa începând de mâine. Vor fi întâlniri și în marja Consiliului Afaceri Externe de luni care, chiar dacă nu are pe agendă spațiul Schengen și lărgirea acestuia, pentru că nu ține de competențele Consiliului Afaceri Externe, totuși este o bună ocazie pentru a discuta cu colegii mei despre eforturile pe care le facem şi despre sprijinul pe care aceștia îl acordă pentru aderarea României. Vreau să vă spun că se conturează deja o reconfirmare a sprijinului statelor membre pentru aderarea României”, a mai zis ministrul de Externe la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel