Aurescu, despre intrarea în Schengen, opoziția Olandei și vizitele externe ale lui Iohannis

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, spune că la nivelul Uniunii Europene există "o atmosferă de deschidere politică" pentru intrarea României în Schengen.

"Am discutat nu doar cu ministrul de Externe olandez. O bună parte a discuției cu dl Koenders s-a referit la aderarea României la spațiul Schengen, dar am discutat și cu dl (Laurent) Fabius când am fost la Paris în vizită, și cu ministrul de Externe german când a fost la București. Există o atmosferă de deschidere politică pentru a lucra în vederea găsirii unei soluții în acest dosar. Această atmosferă  a fost confirmată și în cadrul vizitelor pe care dl președinte Iohannis le-a făcut la Paris și Berlin", a declarat Aurescu, marți, la interviurile DC News Live.

Șeful diplomației s-a abținut de la a fixa un orizont de timp pentru accederea României în spațiul de liberă circulație.

Bogdan Aurescu a vorbit și despre litigiul româno-olandez privind nava Rostock, scoasă la suprafață de un consorțiu olandez căruia România încă nu i-a achitat cele 12 milioane de euro. Ministrul de Externe a arătat că Olanda nu condiționează intrarea României în Schengen de rezolvarea acestei afaceri.

"Este un dosar care trebuie să-și găsească o soluție în limitele legislației române aplicabile, dar nu am constatat o condiționare a acestui dosar de dosarul Schengen", a spus Aurescu.

Emil Hurezeanu, ambasador la Berlin: Semnal important dat de Bogdan Aurescu - EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel