Aurel Truţă, primul român primar în Spania, a fost premiat de Ambasadă: Pentru comunitatea românească din Spania, Aurel Truță este un model

Sursa foto Facebook Ambasada României în Spania
Sursa foto Facebook Ambasada României în Spania

Aurel Truţă este un român din Alba Iulia plecat de mai bine de 20 de ani din ţară. Este celebru în Spania pentru că este singurul primar român al unei localităţi spaniole. A fost premiat de ambasadorul României la Madrid, George Gabriel Bologan.

 Localitatea sa se află în nordul Spaniei, în Comunitatea Castilia y leon. Páramo de Boedo are puţin peste o sută de locuitori. Mai exact, la 1 ianuarie 2022 erau 112. Aurel Truţă a ajuns edil în Páramo de Boedo după ce a lucrat în agricultură, a fost chelner, apoi muncitor constructor, potrivit Rador.

Primarul originar din România a fost reales pentru al doilea mandat în 2019. Se prezenta cu convingerea că "primarii oraşelor trebuie să facă management si nu politică".

Pe 13 iunie 2022 primarul Aurel Truţă a primit o vizită specială: ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Gabriel Bologan.

Diplomatul a ţinut să îl premieze pe românul Aurel Truţă "în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea activă în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor româno-spaniole şi a dezvoltării sentimentului de cetăţenie europeană".

Ceremonia înmânării Diplomei de excelenţă a avut loc la sediul primăriei localităţii Páramo de Boedo.

Atmosfera a fost emoţionantă, s-au auzit imnurile României, Spaniei şi Uniunii Europene.

Ambasadorul României a subliniat importanţa de a recunoaşte meritele celorlalţi care au făcut sacrificii pentru a reuşi în viaţă. Aurel Truţă este un român de bună-credinţă şi care face cinste numelui de român.



"Aurel Truţă nu este dintre cei care se pun în tribune să cârcotească"


"Aurel Truţă - a afirmat George Gabriel Bologan- nu este dintre cei care se pun în tribune să cârcotească, este cel care a avut temeritatea să coboare în teren, să dovedească cu pasiune că atunci când ai un sistem de valori poţi să reuşeşti.

Pentru viceprimarul Mariano Marcos Gallego, Truţă este un pivot al relaţiei dintre România şi Spania.

Este bun gospodar, într-o localitate care începe să se revitalizeze şi să se dezvolte economic.

"Ne uităm cu admiraţie la români precum Aurel", a afirmat Mariano Marcos Gallego.

Are 45 de ani, două fiice, o firmă de construcţii şi ideile clare. Nu s-a gândit niciodată că va fi primar, cu atât mai puţin al unui oraş din Palencia, la 3000 de km de locul său de baştină, Alba Iulia.



Soarta l-a dus la cules de măsline în Spania



Primarul spune că soarta l-a adus în Spania. Ca mulţi alţi români a plecat în căutarea unei vieţi mai bune şi a oportunităţilor de muncă.

După ce a cules măsline în Sud, a lucrat în industria hotelieră din Benidorm, şi-a deschis propria cantină în Alcalá de Henares.

La Madrid a fondat o companie de construcţii. Apoi a decis să se stabilească în Palencia.

Coincidenţele vieţii au făcut să găsească un loc de muncă în San Cristóbal de Boedo.

Páramo de Boedo este locul unde a ajuns în urmă cu 12 ani pentru a rămâne şi de a se integra.



Aurel Truţă este primar în Páramo de Boedo, Spania


În primii patru ani de mandat, Aurel Truţă (PP) a realizat "mai mult sau mai puţin" tot ce a avut în vedere când s-a angajat în această aventură. Se poate lăuda că a realizat "şi ceva mai mult decât era planificat".

Edilul a apreciat ajutorul pe care i l-au oferit primarii municipiilor învecinate. De la colegii de la alte primării a avut de învăţat. L-au sfătuit la ce uşi să bată pentru a cere tot ce are nevoie.

"Este foarte îmbucurător să vezi că oamenii te iubesc", asigură Aurel Truţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel