AUR anunță că a sesizat CCR cu privire la comasarea alegerilor

Sursa foto: Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor
Sursa foto: Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor a anunțat că partidul AUR a decis să sesizeze CCR cu privire la comasarea alegerilor, potrivit unui comunicat de presă. 

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis că a sesizat Curtea Constituțională solicitând constatarea neconstituționalității ordonanței care prevede comasarea alegerilor în anul electoral 2024. 

„În lipsa unei acțiuni de contestare a OUG privind comasarea alegerilor din partea Avocatului Poporului, Alianța pentru Unirea Românilor a decis sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Ordonanței de Urgență nr. 21/2024 care comasează alegerile europarlamentare cu cele locale.", se arată în comunicatul de presă. 

Liderul partidului, George Simion, susține că această comasare se datorează fricii coaliției față de partidul AUR, iar aceștia trebuie să se apere. El mai spune că este o adevărată lovitură de stat și vor folosi toate metodele pentru a se opune. 

„Dacă vă veți uita în ultimele zile la declarațiile foștilor președinți, foștilor judecători, veți vedea că toți spun același lucru: această comasare este neconstituțională, nu este normală și se face de frica AUR. Avem datoria de a ne apăra. Suntem într-o plină lovitură de stat și ne vom opune prin orice mijloace posibile și imposibile.

Este situația actuală cu mult diferită față de simulacrul de alegeri așa zis libere pe care le-am văzut în Rusia? Vă întreb și eu. Domnul Ciolacu, cel care are acces aparent la documente secrete din partea altor state, apelând la aceste tertipuri, este diferit de dictatorul Vladimir Putin?

Face orice Klaus Iohannis pentru o funcție la nivel european, călcând în picioare democrația? Să vedem. Sigur că este un atentat la siguranța națională și este de datoria noastră ca partid politic parlamentar, democratic constituit, să ne opunem.”, a spus George Simion la Curtea Constituțională. 

În același comunicat se mai menționează faptul că această comasare este o lovitură de stat electorală prin care sunt încălcate anumite dispoziții și este afectat procesul electoral.  

Alianța pentru Unirea Românilor cere constatarea neconstituționalității în ansamblul său a ordonanței de urgență care comasează alegerile. Prin adoptarea acestui act normativ cu efect imediat se realizează o lovitură de stat electorală, în sensul convocării și comasării unor alegeri la discreția voinței politice a Guvernului, în dauna respectării dispozițiilor elementare privind interdicția afectării drepturilor electorale prin Ordonanță de Urgență, respectiv afectarea gravă a procesului electoral în dauna principiilor elementare stabilite de Comisia de la Veneția, dincolo de celelalte grave vicii de neconstituționalitate punctuale.", se mai arată în comunicatul de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel