EXCLUSIV  Augustin Zegrean: ”Totul e prăbușit, e îngrozitor de urât”. Mesaj tulburător la sfârșit de an

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a vorbit despre evoluția țării din 1989 până în prezent, dar și despre respectarea Constituției de către politicieni.

Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a spus că țara noastră s-a schimbat în bine din 1989, însă nu în toate aspectele.

”Totul e prăbușit acum”

Întrebat despre evoluția României din ultimii 30 de ani, Zegrean a făcut o paralelă cu Băile Herculane: ”Ei, uite, chiar astăzi sunt la Herculane și văd cu s-a schimbat România în ultimii 30 de ani. Am fost aici în urmă cu vreo 34 de ani și era mai frumos decât acum, totul e prăbușit acum, și este îngrozitor de urât. În afară de munți, totul este distrus. Acesta este un aspect. În rest, în general, România s-a schimbat în bine, este o altă țară, categoric este o altă țară față de 1989.”

Constituția, încălcată de fiecare dată

 

Augustin Zegrean a vorbit despre Constituția României și despre faptul că aceasta este încălcată an de an, în aceeași măsură. De asemenea, juristul îi critică pe politicienii români, despre care consideră că nu au citit vreodată legea fundamentală a țării noastre și că nici nu i-a preocupat vreodată acest aspect.

”Nu este mai rău decât în alți ani. Constituția este importantă când nu o ai. Când o ai, o încalci. Deci, nu pot să spun că este mai rău sau mai bine decât în alți ani. Politicienii nu citesc Constituția, cei mai mulți nu au citit-o niciodată, după cum se manifestă și după cum vorbesc. Pentru mine, cel puțin, este evident că n-au citit-o sau că nici măcar nu-i preocupă", a spus Zegrean.

Augustin Zegrean petrece noaptea dintre ani la Băile Herculane

 

Fostul președinte al CCR a spus că va sărbători intrarea în 2020 la Herculane, însă viitorul este neclar și imprevizibil. Zegrean a vorbit despre instabilitatea din România și faptul că planurile pe o perioadă medie nu își mai au rostul.

”Petrec Revelionul la Herculane și planul meu este să mă întorc acasă cu bine, că ați văzut că e mare zăpăceală pe drumuri, dar noi mergem la Bistrița și suntem scutiți de zăpadă în zona aceea. În seara asta, nu pot să fac planuri, pentru că se schimbă totul de la o zi la alta. Nimic nu este predictibil. Nu poți să-ți planifici sâmbăta care urmează, pentru că nu știi ce se întâmplă până atunci. Totul este la voia întâmplării”, a încheiat Augustin Zegrean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel