Augustin Lazăr, revocare. Comisia Europeană, reacţie

Mihai Ciobanu / 25 oct 2018 / 14:56 Salveaza PDF Comentarii
Comisia Europeana
Descriere foto: Comisia Europeana

Procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României provoacă îngrijorare. 

Procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României provoacă îngrijorare, existenţa unor proceduri solide şi independente de numire şi destituire a procurorilor de rang înalt fiind întotdeauna un element-cheie al recomandărilor Comisiei Europene, a declarat joi un purtător de cuvânt al executivului comunitar, răspunzând unei solicitări a Agerpres referitoare la anunţul declanşării procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. 

''Comisia Europeană, alături de alţi parteneri internaţionali şi state membre, a subliniat în mod repetat că independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a combate corupţia în mod eficient au o importanţă esenţială. După procedura împotriva şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) anterior în acest an, procedura contra procurorului general naşte îngrijorare.

Proceduri solide şi independente de numire şi destituire a procurorilor de rang înalt au fost întotdeauna un element-cheie al recomandărilor noastre. Comisia va trata situaţia din România în apropiatul raport din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), din 13 noiembrie'', menţionează Comisia Europeană în răspunsul său. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25