Augustin Lazăr, după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță: Nimeni nu a depus vreun denunţ

Petre Roman, la Parchetul General
Petre Roman, la Parchetul General

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri, în legătură cu afirmaţiile făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, că, până în prezent, nimeni nu a depus ''vreun denunţ sau vreo plângere într-un sens sau altul'', dând asigurări că, dacă va fi cazul unei anchete, aceasta se va desfăşura.

"Toate elementele care sunt prezentate în spaţiul public sunt monitorizate ferm de Ministerul Public şi doresc să vă mai spun că persoanele care cred că au probe cu privire la săvârşirea unor infracţiuni ele nu trebuie să ezite şi să se adreseze organelor de urmărire penală, pentru aceasta suntem noi acolo dacă cred că au probe privind săvârşirea unor infracţiuni. Doresc să vă spun că, până în acest moment, nimeni nu a depus vreun denunţ sau vreo plângere într-un sens sau altul", a arătat Lazăr, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, citează Agerpres.

De asemenea, el a precizat că Ministerul Public analizează dacă sunt întrunite elementele vreunei infracţiuni.

"Este vorba despre disputele care au loc în spaţiul public şi eu nu doresc să intru în polemică cu nimeni dintre cei care şi-au exprimat diverse puncte de vedere. Dar vreau să vă spun atât - că Ministerul Public este prezent, monitorizează cu atenţie tot ce se discută şi se desfăşoară în spaţiul public, vom analiza să vedem care sunt elementele constitutive ale vreunei infracţiuni, dacă acestea există, apoi vom proceda conform legii", a explicat Augustin Lazăr.

[citeste si]

Acesta a dat asigurări că în perioada imediat următoare lucrurile se vor clarifica.

"Pe de altă parte, ne-am aştepta că cei care fac o afirmaţie în spaţiul public să depună o plângere, să depună un denunţ şi să arate care este infracţiunea şi care sunt probele pentru această infracţiune, dar vă pot asigura că în perioada imediat următoare lucrurile se vor clarifica şi vom putea lămuri toate aceste lucruri. Dacă va fi cazul unei anchete nu va fi nicio ezitare să se desfăşoare o anchetă, dacă va fi cazul şi vor fi elementele constitutive", a mai spus Lazăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel