Augustin Lazăr, protocol Republica Moldova. Întâlnire cu procurorii, la Chișinău

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Augustin Lazăr, a efectuat, miercuri şi joi, o vizită la Chişinău, unde a avut întâlniri de lucru cu procurorii moldoveni, cu ministrul Culturii din Republica Moldova, Monica Babuc, şi a discutat cu reprezentanţii Ambasadei României la Chişinău.

"În cursul zilei de ieri, 29 august 2018, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a aflat într-o vizită la Chişinău, unde a avut o întâlnire de lucru cu procurorii moldoveni, în cadrul activităţilor prevăzute de Protocolul încheiat între Ministerul Public din România şi Procuratura Generală a Republicii Moldova privind cooperarea bilaterală pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii, în general, şi a celei organizate, în special", informează un comunicat al PÎCCJ.

În programul vizitei a figurat şi o întâlnire cu ministrul Culturii, având în vedere interesul pentru dezvoltarea cooperării şi schimbului de bune practici în materia reglementării protecţiei patrimoniului cultural naţional.

"Totodată, în cadrul Salonului Internaţional de Carte 'Bookfest Chişinău', domnul Augustin Lazăr - împreună cu doamna Monica Babuc, ministrul educaţiei, culturii şi cercetării din Republica Moldova, şi domnul Alexandru Tănase, fost ministru al justiţiei din acelaşi stat - a prezentat lucrarea 'Protecţia juridică a patrimoniului cultural şi natural'. Lucrarea, apărută sub egida Academiei Române - Institutul de Cercetări Juridice 'Academician Andrei Rădulescu' şi Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este dedicată Centenarului Marii Uniri şi Anului european al patrimoniului cultural", precizează sursa citată.

Procurorul general a discutat cu reprezentanţii Ambasadei României la Chişinău în legătură cu modul în care aceasta poate contribui la dezvoltarea cooperării judiciare între autorităţile române şi moldovene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel